Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stereo lub 2.1 do 16mk2 z niskim basem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dla subwoofera z głośnikiem 4 ohm nie ma praktycznie prostych wzmacniaczy typu TDA .
    Pozostaje zbudować coś na elementach dyskretnych . Koszt podobny ale można zbudować porządny wzmacniacz który pozostanie na dłużej .
    Prosty i mogący dać bez problemu 120 W RMS na 4 ohm jest Wzmacniacz MOSFET by Zbig ( pierwsza odsłona ).
    http://diyaudio.pl/showthread.php/14...MOSFET-by-Zbig
    Jeśl chcesz więcej mocy to ZBIG zaprojektował 2 kolejne wersje na mocniejszych tranzystorach .
    Koszt budowy takiego wzmacniacza to koło 200 zł .

Skomentuj

Zamieszczone przez Patefil Zobacz posta
      Jak w/w propozycja ma się do oczekiwań autora w zakresie niskiego basu, na którym mu najbardziej zależy? Moim zdaniem ma się nijak, a właściwie to wcale.
      To co wg tych kryteriów poleciłbyś http://allegro.pl/logitech-z-680-jed...774238499.html ?

Zgarnąłem taki zestaw jakiś czas temu jako okazje i w porównaniu do w/w zestawu który wyśmiałeś i który gra obłędnie lepiej, Bas to jedna wielka klucha monotonnego dźwięku, nie ważne co gra ten sub odtwarza prawie tak samo . Choć ten zestaw przez amatorów to esencja dorego dźwięku -kto co lubi :)

Miałeś styczność z tą konstrukcją? Przynajmniej u mnie brzmi jakby był mały sub w pokoju.
      Lepiej mieć kiepskie kolumny i kiepski woofer czy lepsze kolumny i z czasem uzupełnić zestaw?

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      a slyszales nowe SCXy i PCXa?
      Słyszałem stare :) Te są inne?

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      no ale to juz inna polka
      I dlatego wolałbym dopłacić :)
      Last edited by kornikov; 12.12.2013, 08:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez kornikov Zobacz posta
        Słyszałem stare Te są inne?
        tak, nowe sa lepsze
        niby nadal tanie glosniki, ale poszly tak daleko do przodu z jakoscia ze kilka lat temu by kosztowaly wiecej

Skomentuj

Czaruję...
        X