Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmocnienie obudowy pod 18"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmocnienie obudowy pod 18"

witam

Od jakiegoś czasu myślę nad odpowiednim ułożeniem wzmocnień niskim kosztem bez zbytniego zajmowania pojemności obudowy. Obudowa ma 120L netto, do tego ~10L głośnik, 10L BR. Materiał wiór 18mm a na to 3mm mdf. Na wzmocnienia mam materiał w postaci MDF 12mm. Kiedyś popełniłem obudowe dla 2x18" która miała wzmocnienia jak na zdjęciu niżej i niby spełniało swoje zadanie ale jednak teraz w obudowach wylądują głośniki które wytwarzają większe cisnienie niż poprzednie. Myśle nad opcja która jest rozrysowana w pliku pdf. Jak ktoś ma doświadczenia w tym temacie proszę o rade.

Załączone pliki
    Last edited by dragon; 11.12.2013, 18:38.

Załatw 2 długie płyty. W jednej wyfrezuj otwory a wdrugą przetnij na pól i zrób też otwory i połącz je- coś takiego jak na moim "mistrzowskim" rysunku w paint :)

Mam nadzieję, że jest zrozumiały/ min jak połączyć płyty oraz wycięcie na magnes ( można tam dać piankę tapicerską i osadzić tam magnes/ chyba, że ma tam wentylację). Dużo litrazu nie stracisz a wszelkie wzmocnienia będą przynajmniej po środku obudowy/ zawsze mozesz też robić ich więcej .
    Last edited by ruffpl; 12.12.2013, 17:15.

Skomentuj

Takie ramki z okienkami daja rade ? Jak tak to tylko kwestia jaka grubość zachować tych ramek. Obudowa ma 58x47x50cm, 6cm grubości ramki powinna wystarczyć na moje oko.

Skomentuj

Czaruję...
      X