Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2-drożna kolumna bass reflex, jaki głośnik wysokotonowy?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2-drożna kolumna bass reflex, jaki głośnik wysokotonowy?

Witam. W ramach pracy przejściowej na studiach planuję budowę 2-drożnej kolumny bass reflex. Głośnik średnio niskotonowy mam już wybrany (a w zasadzie został wybrany przez mojego dr) i jest to WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X tak więc on nie podlega wymianie. Kolumna będzie mieć ok 17-18 litrów. Jaki głośnik (również STX) dobrać do tej kolumny? Chcę by dobrze to brzmiało ale niech ma to również rozsądną cenę.
    Kilka być może przydatnych informacji: planowane wymiary to ok: szer 25cm, wys 40cm, głęb 18cm; zwrotnica będzie robiona przeze mnie; materiał to MDF 19-20mm.
    Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.

http://diyaudio.pl/showthread.php/21...jekt-by-LuSzTi
    Dwie kopułki do wyboru :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      Dwie kopułki do wyboru
      i plagiat gotowy

Zamieszczone przez mrkojiro Zobacz posta
      planowane wymiary to ok: szer 25cm, wys 40cm, głęb 18cm;
      przed pocieciem plyt proponuje zrobic sobie model z kartonu i postawic u siebie w pokoju. jak po tygodniu nadal bedzie sie podobalo to mozesz ciac deski

Skomentuj

He He dobre Pawle :) Ja znawca nie jestem ale te 18cm glebokosci przy wysokosci 40 i szerokosci 25 bedzie chyba mialo malo ciekawy wyglad?

Skomentuj

Faktycznie mało ciekawe wymiary. Zdecydowałem się na wysokie. MDF 22mm, 90cm wys, 21cm szer, 29cm głęb. Taki układ ma znaczenie dla sztywności kolumny? Byłoby idealnie gdybym nie uzyskał dużego echa po 'stuknięciu' w obudowę.

Skomentuj

Czaruję...
          X