Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Satelitki do kina, prożba o weryfikacje koncepcji

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Satelitki do kina, prożba o weryfikacje koncepcji

Na poczetek witam wszystkich :)

Kompletuje sobie kolumny do kina i pozostały mi do zrobienia satelitki...
    Na przodzie grają FX-300 plus centralny jak w kinie huberta robionego przez Pawla S.
    Satelitki wypadało by zrobić takie same jak w tamtym projekcie czyli:GDN 15 AWX 8r + GDWK AWX
    i tu prośba o weryfikacje :)

Kolumny chce zrobić z portem szczelinowym z przodu, gdyż będą musiały wisieć na ścianie.
    Z obliczeń obudowa wyszła mi 176x340x275 płyta mdf 16mm, front 2x, pojemność 9,3l (odliczyłem tylko objętość br)
    port 10x144x200 strojony na ok 45hz

Czy mógłby ktoś rzucić na to okiem czy ta koncepcja i symulacja jest dobra bo taki port raczej trudno zmienić po.....

Amplituner to Yamaha rx-v1500 czyli 7.1, czy warto inwestować w tylne satelity?? do tej pory słuchałem tylko 5.1

Z góry dziękuje i proszę o wyrozumiałość...

Tak koncepcja dobra. W tylne satelity nie warto inwestować.

Skomentuj

Zamieszczone przez rudobrody1 Zobacz posta
      Z obliczeń obudowa wyszła mi 176x340x275 płyta mdf 16mm, front 2x, pojemność 9,3l (odliczyłem tylko objętość br)
      port 10x144x200 strojony na ok 45hz
      nie odliczaj portu b-r i policz tunel jeszcze raz. teraz strojenie powinno sie zgadzac

Zamieszczone przez rudobrody1 Zobacz posta
      bo taki port raczej trudno zmienić po.....
      dlatego warto stroic troche wyzej. latwiej tam cos wlozyc w tunel i zmniejszyc jego przekroj niz go wydluzej lub przycinac

Skomentuj

Dzięki za zainteresowanie.

Po korektach obudowa jak wcześniej tylko objętość to 10,07 a port 14x144x205
        strojony na ok 50hz

Wertując forum znalazłem jeszcze projekt LuSzTi'ego z portem szczelinowy na tym głośniku:

http://diyaudio.pl/showthread.php/21...jekt-by-LuSzTi

Może porostu zrobić dokładnie taką obudowę jak w tamtym projekcie ?? bo tak szczerze to nie jestem pewien tych moich symulacji....

Skomentuj

Czaruję...
        X