Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wygłuszenie kolumn stx fx 300

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wygłuszenie kolumn stx fx 300

Witam wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy post więc proszę o przeniesienie jeżeli umieściłem go nie w tym dziale co trzeba. Moje pytanie dotyczy wygłuszenia kolumny fx 300 według oryginału. Czy mata bitumiczna znajduje się tylko na tylnej ściance kolumny czy na bocznych również jest naklejona? Czy pozostałe wygłuszenie w postaci wełny owczej czy waty poliestrowej (jak napisał producent), jest przyklejone na wszystkie ścianki łącznie z czołową, czy tak jak narysowane w projekcie na górnych i tylnej ściance? Buduje ten typ kolumn w systemie DIY, no właśnie na tej kwestii. Projekt jest dostępny na stronie stx.pl. Z góry dzięki za pomoc.

Witam. Dzisiaj otrzymałem odpowiedz od producenta fx 300 odnośnie wygłuszenia tegoż modelu - cytuje:Wytłumienie watą poliestrową na wszystkich ściankach kolumny
    Wytłumienie matami filcowo-bitumicznymi na ściankach bocznych i tylnej.

Skomentuj

Czyli jednak za malo tego dalem

Skomentuj

Czym najlepiej przykleić watę do maty żeby było solidnie? Vikol da rade?

Skomentuj

Brakło mi maty troszke. Czy będzie tragedia jeżeli mała część bedzie tylko filc zamiast maty?

Skomentuj

Nie zawracaj sobie takimi szczegółami głowy!
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Wiem że pewnie lekka przesada z tymi frontami ale jak napisali na wszystkich ściankach to tak ma być :cool:

Na dole brakło waty to dołożyłem filc. Akurat filcu mam pod dostatkiem.

Skomentuj

Czaruję...
              X