Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDWK 11/100 VS ARV-104-04-8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDWK 11/100 VS ARV-104-04-8

Pytanie kieruje do doswiadczonych konstruktorow. Prosze o krotkie wymienienie + i -. Koszt jednego i drugiego ksztaltuje sie na tym samym poziome wiec kwestie finansowa prosze pominac.

Mi się bardziej podoba ARV- miałem obydwa . Arv wydaje się żywszy, ciekawsze ma brzmienie, chociaż 11/100 też ma swoje zalety- prosta charka duża wytrzymałość.

Skomentuj

11/100 jest napewno bardziej dokladny i szczegółowy bardziej swieci blaskie
      wypelniony jest feroo wiec teoretycznie dziwke zn iego powinien byc bardziej zlagodzony i miekki jednka w przypadku tonsili zawsze pozostaje troceh ostrosci

arv gra poprsty mniej dokladnie charakter podobny

Skomentuj

Polemizowałbym. Arv jest mniej ostry, na dokładność nie moge narzekac. GDWK tą swoja dokładnośc uzyskuje przez szorstkośc i ostrosć, a czy jkest dokładnością? Ok, ja juz się nie sprzeczam bo i tak z LUKASZEM przegram. rozwiązanie: posłuchaj obydwu !
        Mam przy sobie w konstruckjach obydwa głośniki

Skomentuj

CZOŁEM.
          11/100 jest leprza od arv`ki . Ale czy ten ferofluid tyle daje ?! i tu odnosnie szczegółowosci mam troszke małe ale . Jednak w cenach do 60zł nic leprzego co dało by sie ciać na 2600-2800hz.
          Tytanowce tonsila mysle ze bardziej by dawały posmak szczegółowości jednak zawsze wolałem miekkie/jedwabne wysokotonowce

Skomentuj

Spacestar, czmu sprzeczaj sie ja cenie sobie swoje zdanie i swoje przekonania a do ciekawej rozmowy zawsze przystapie!!!

Skomentuj

No wg. mnie ARV gra ciekawiej, może ciutke syczy, ale to z małych odległości i dużej głośności, gra bardziej muzykalnie, jakby bardziej spójnie. GDWK mniej szeleści ale gra po prostu szorstko i mneij przyjemnie. Arv ma swój charakter a GDWK jest neutralny. Można powiedzieć że go nie słychać,w takim średnio pozytywnym słowa znaczeniu. Wole słuchac arvki .
              cieżko mi porównywac teraz, kiedy jedne kolumny mają normalne źródło a drugie zintegrowaną dźwiękówke, ale jak był← podłączone pod logiczny CD to raczej zaobserwowałem że znajomi wola arvek słuchać.
              To moja opinia, zła, tak zła.

Skomentuj

Wg mnie Tesla jest dosc ostra co widac juz na jej charakterystyce ktora pod koniec dosc mocno jest podbita. Polecam ten glosnik dla tych co zawsze lubia slyszec gore pasma jak cos cyka i kuje w uszy. Tonsil jest bardzo stonowany na pewno nie jest ostry z tesla przegrywa w efektywnosci. To po prostu dobry naturalnie grajacy glosnik. Choc mozna odniesc wrazenie ze jest zbyt wycofany i czasem go za slabo slychac. Polecam tym co nie lubia za duzo gory pasma.

Skomentuj

Wiec moze tak.. nie slucham techno i pochodnych. Jednakze lubie gdy mozna uslyszec ze perkusista uzywa 6 talaerzy a nie slyszec 'szzzz' :) Wydaje mi sie jednak ze Avrk'a bedzie lepsza dla mnie bo nienawidze gdy cos mnie kluje w ucho:/

Skomentuj

A ja i tak wole tytana mam swój gust, tytan gra naprawde szczegłowo i jak inni opisują że gra metalicznie to niech tak sądzą czasami mu się zdaża ale perkusja w jego wykonaniu czy gitara albo fortepian to miszczostwo (oczywiście za tą cene) i wcale nie gra tak ostro. Miałem kedyś GDWK 10/80/7 i to on grał ostro i kłuł uszyw bardziej gęstych utworach poprostu syczał.

Każdy ma swój gust i należy to szanować.

Najlepiej jakby konstruktor miał możliwośc posłuchania jednego i drógiego głośnika i wtedy by napewno stwierdził co go uszczęśliwi.

Skomentuj

Ale to wlasnie ARV kluje w uszy w poruwnianiu do Tonsila :)

A ten tytanowy to nieporozumienie przy tak wysokim podbarwiajacym rezonansie tylko do trujdroznej sie nadaje. I to z dobrym twardym glosnikiem sredniotonowym. Rezonans tytanowej membrany wypada nisko bo przy ok 20kHz co daje wlasnie ostry dzwiek.
                      Czesto ludzie myla ostry dzwiek z duza efektywnoscia i jak uslysza glosniejsza wysokotonowke to im sie wydaje ze jest ostrzejsza.
                      Najlatwiej to sprawdzic na utworze z grzechotka piaskowa ktora daje wysoki ale stonowany dzwiek. Jesli taka grzechotka gra jakby byla wypelniona gwozdziami to mamy ostra wysokotonowke.

Skomentuj

Czaruję...
                      X