Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Witam wszystkich pasjonatów Akustyki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam wszystkich pasjonatów Akustyki

Szukam kogoś kto pomoże mi zbudować zwrotnice do kolumn estradówek.Los mie zmusza do zbudowania samemu kolumn bo te na rynku w większości to dwudrożne zupełny brak sirodka a trzy drożne o tej mocy są wstrętnie drogie i też tandeta.niemyślcie tylko że jestem taki wybredny .Poprostu przy jnstrumętach klawiszowych jest to bardzo ważne .Głośniki znalazłem mogę kupić basowy 18cal. i reszta też niewiele miejsze z obudowami sobię poradzę lecz do zwrotnic to się boję dotykać bo niewiele mam o tym pojęcia . Jak to powiadał kiedyś E.Gierek Pomożecie a ja dodam od siebie dobrzy ludzie ..Parametry jakie bym chciał uzyskać takiej kolumny to 700 do 1000 Wat pasmo przenoszenia20 Hz do 20KHz i oczywiście trzy drożne parametry głośników mogę podać w każdej chwili Pozdrawiam Tadeusz

jakie to glosniki sobie wymysliles?

Zamieszczone przez Tad59 Zobacz posta
    Głośniki znalazłem mogę kupić basowy 18cal.
    a jaki ma sens budowanie kolumny 3 droznej na 18" skoro to nie bedzie mobilne?
    w takich przypadkach stosuje sie nadstawki + sub

moze w STXie pomoga

Skomentuj

Los mie zmusza do zbudowania samemu kolumn bo te na rynku w większości to dwudrożne zupełny brak sirodka a trzy drożne o tej mocy są wstrętnie drogie i też tandeta.
      Napisz więc jakie kolumny (te wstrętnie drogie) słyszałeś że piszesz że "tandeta".

niemyślcie tylko że jestem taki wybredny .Poprostu przy jnstrumętach klawiszowych jest to bardzo ważne
      Czyli co?
      Te kolumny miały by nagłośnić tylko klawisze?
      Gdzie? w salce prób?

3 drożna kolumny na głośniku 18" nie ma sensu.
      Jeśli ktoś chce mieć taką kolumnę to kupuje lub robi ją na 2x 15" + mid + driver.

Ile chcesz przeznaczyć kasy na te kolumny?
      Last edited by marian; 22.01.2014, 13:04.

Skomentuj

Czaruję...
      X