Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poszukuję zestawu stereo do mojego salonu, pomożecie ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poszukuję zestawu stereo do mojego salonu, pomożecie ?

Witam poszukuje zestawu stereo do sluchania muzyki w salonie. Wzmacniacz koniecznie nowy nie diy , kolumny obojętnie czy diy czy nowe ze sklepu. Salon ma 47m2 stoi w nim tylko telewizor na szafce, kominek , rogówka z fotelem i stołem, na podłodze jest dywan, podłoga z drewna tak samo sufit z drewna na oknach są firanki. Na ten zestaw chciał bym przeznaczyć około 15000zł zależy mi na jakości dzwieku ale też by miały kopniaka ... Coś zaproponujecie? styl muzyki to kawałki w stylu starego roka

---------- Post dodany o 09:35 ---------- Poprzedni post o 09:25 ----------

Teraz posiadam kolumny Quadral PLATINIUM M4 ale niepodoba mi się ich dzwięk moim zdaniem taki sztuczny
    Last edited by jasko627; 16.02.2014, 08:56.

Nie na temat...
    Co to jest szawka? Używaj trochę przecinków

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
      Nie na temat...
      Co to jest szawka? Używaj trochę przecinków
      pomyliły Ci się fora. to jest odpowiedniejsze dla Ciebie http://www.polszczyzna.fora.pl/

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez jasko627 Zobacz posta
        pomyliły Ci się fora.
        nie przesadzasz troche?

Na ten zestaw chciał bym przeznaczyć około 15000zł zależy mi na jakości dzwieku ale też by miały kopniaka ... Coś zaproponujecie? styl muzyki to kawałki w stylu starego roka
        chcesz kupic od reki kolumny czy mozesz poczekac na kolumny robione na zamowienie?

Teraz posiadam kolumny Quadral PLATINIUM M4 ale niepodoba mi się ich dzwięk moim zdaniem taki sztuczny
        a co z iloscia basu i glosnoscia?
        czym to obecnie zasilasz?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          Nie na temat...
          nie przesadzasz troche?

chcesz kupic od reki kolumny czy mozesz poczekac na kolumny robione na zamowienie?

a co z iloscia basu i glosnoscia?
          czym to obecnie zasilasz?
          posiadam taki wzmacniacz MARANTZ SR6008 bas mi sie właśnie najbardziej nie podoba bo jest taki pukający moim zdaniem a głośność hymmm niby wystarcza ale zawsze jakiś zapasik może sie przydać... Oczywiście diy wchodzi w gre

Skomentuj

posiadam taki wzmacniacz MARANTZ SR6008
            ale to jest amplituner kina domowego!
            nie wazne jak dobry, ale zawsze zagra gorzej niz wzmacniacz stereo

bas mi sie właśnie najbardziej nie podoba bo jest taki pukający moim zdaniem
            to najwiekszy problem w duzych pomieszczeniach

Oczywiście diy wchodzi w gre
            ale zrobisz sam czy zlecisz?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              ale to jest amplituner kina domowego!
              nie wazne jak dobry, ale zawsze zagra gorzej niz wzmacniacz stereo

to najwiekszy problem w duzych pomieszczeniach

ale zrobisz sam czy zlecisz?
              Wzrotnice zlece komuś a kolumny sam mogę zrobić jestem stolarzem :) Wiem że to nie jest stereo dlatego chce go spprzedać i wtedy tą kase dołożyć do tych 15nastu kawalków..
              Last edited by jasko627; 16.02.2014, 16:53.

Skomentuj

Przy takiej kasie na sprzęt, warto wydać 1000zł i pojeździć po ludziach z dobrym sprzętem i posłuchać co się podoba :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Przy takiej kasie na sprzęt, warto wydać 1000zł i pojeździć po ludziach z dobrym sprzętem i posłuchać co się podoba :)
                  nie mam czasu niestety :) a weekendy są dla rodziny:)

Skomentuj

To wydajesz kasę na ślepo...ale kto bogatemu zabroni :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To wydajesz kasę na ślepo...ale kto bogatemu zabroni :)
                      Wcale nie jestem bogaty :) To niejesteście w stanie czegoś lepszego zapoponowac? z czego mógł bym być zadowolony

---------- Post dodany o 18:28 ---------- Poprzedni post o 18:19 ----------

a co sadzicie o Dali Helicon 400 MK2 ?

Skomentuj

Nie znamy Twojego gustu. Jakbyś pojeździł i posłuchał i powiedział, taka konstrukcja mi się podobała a taka nie...to byłoby łatwiej.
                        Zasadniczo w takim budżecie wg mnie:
                        - 4-5kzł na wzmak stereo
                        - ok 1-2kzł na adaptację akustyczną, jesteś stolarzem to będzie Ci łatwo to ogarnąć
                        - reszta na kolumny.

Przy tak dużym pomieszczeniu ja bym proponował zestaw na 10 calowym aluminiowym Revelatorze, Berylowy Scan na górę i 18cm Illuminator na środku :)

Skomentuj

To niejesteście w stanie czegoś lepszego zapoponowac? z czego mógł bym być zadowolony
                          Nie napisałeś nic o preferencjach dźwiękowych (nikt nie chce mieć pukającego lub mułowatego basu).
                          Jakiej muzyki słuchasz?

Tak naprawdę to kolumny za 5.000zł (komplet głośników + zwrotnice) zadowolą prawie każdego.

Skomentuj

masz na mysli jakieś pulapki dzwiekowe?

---------- Post dodany o 18:34 ---------- Poprzedni post o 18:32 ----------

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            Nie napisałeś nic o preferencjach dźwiękowych (nikt nie chce mieć pukającego lub mułowatego basu).
                            Jakiej muzyki słuchasz?

Tak naprawdę to kolumny za 5.000zł (komplet głośników + zwrotnice) zadowolą prawie każdego.
                            ugory pisze moj styl muzyki ... chyba musze go jakoś podkreślic STARY ROCK

---------- Post dodany o 18:35 ---------- Poprzedni post o 18:34 ----------

TEN KAWAŁEK NP http://pikus94zsgo.wrzuta.pl/audio/4...ks_like_a_lady

Skomentuj

Przy tak dużym pomieszczeniu ja bym proponował zestaw na 10 calowym aluminiowym Revelatorze, Berylowy Scan na górę i 18cm Illuminator na środku
                              a ja przy takim budżecie poszedł bym w 4way
                              10-12cali na dół 18cm illuminator na zakres 200-800hz i 12cm na średnicę , beryl na górę .
                              :)

Skomentuj

Co innego muzyka jakiej słuchasz a co innego sposób odtwarzania tej muzyki - np Morel i Scan na górze zagrają inaczej, metal na środku zagra inaczej niż np papier.
                                Jeśli chodzi o adaptację to chodzi o dyfuzory rozpraszające i absorbery.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                  a ja przy takim budżecie poszedł bym w 4way
                                  10-12cali na dół 18cm illuminator na zakres 200-800hz i 12cm na średnicę , beryl na górę .
                                  :)
                                  Budzet morzna troszke naciągnąć o pare zł jesli bedzie potrzeba.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                    Być może będę robił za jakiś czas taki zestaw

Skomentuj

To wiele wyjaśnia w takim razie potrzebujesz DOBRYCH KOLUMN:biggrin:

Skomentuj

mój tata ma kolumny TANNOY STIRLING i ich dzwiek jest specyficzny ale pooba mi się dużo bedziej niż z tych moich może ktoś je słyszał

Skomentuj

Czaruję...
                                        X