Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowa lepsza Obudowa do Focal Jm-Lab SW700 S Proszę o pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowa lepsza Obudowa do Focal Jm-Lab SW700 S Proszę o pomoc

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem w posiadaniu subwoofera jm-lab sw700s jest to wersja ta starsza z mniejsza obudową. Pasmo od 40-160hz. Chciałbym zrobić do niego nową obudowę większą by niżej schodziła, jeśli to jest możliwe i tutaj właśnie do was pytanie co polecacie czy jest możliwość to policzyć czy zrobić pod wymiar modelu sw700v, który posiada już niższe pasmo. Najlepiej co byście zrobili z tym sami. W subie jest oderwana okleina na 10cm stąd pomysł na nową obudowę i nie tylko ponieważ wcześniejszy sub b&w schodził o wiele niżej i moim zdaniem ta obudowa jest tutaj za mała. Całość gra w pokoju 25m2, z arcam avr300 i monitorami b&w 600s3. Używam tylko stereo proszę o pomoc może jakieś pomysły. Pozdrawiam

Podaj wymiary obecnej obudowy.
    http://sklep.rms.pl/focal-chorus-sw-...woofer-aktywny
    ten ?
    Last edited by wrotekpoz; 22.02.2014, 21:25.

Skomentuj

Proszę o to wymiary 340x323x380 i link do strony http://www.numberonesound.com/description_430.html zmierzył bym go dokładnie i podał wymiary br, ale aktualnie przebywam za granicą

Skomentuj

bez parametrów TS tego przetwornika, nie zmieniałbym obudowy na nową z innym litrażem. Ten sam litraż.

Skomentuj

Tydzien temu napisałem do Francji do firmy focal czy mogą udostępnić mi parametry głośnika właśnie tego subwoofera. Wczoraj otrzymałem odpowiedź, dostanę parametry jeśli obiecam im że nie będę publikował ich w internecie. Teraz czekam na kolejna odpowiedź. Jak będą parametry to mam nadzieję, że uda się obliczyć jakaś nową obudowę od 30hz.

---------- Post dodany o 17:12 ---------- Poprzedni post o 14:20 ----------

No i otrzymałem maila Fs - 40,46 hz więc nie wiem czy opłaca się robić nową obudowę. Pozdrawiam

Skomentuj

Ja to bym zrobil TL - wiadome :P

Skomentuj

Sporo roboty przy TL niestety ja nie potrafię obliczyć takiej obudowy. Na pewno by to dobrze zagrało, ale trzeba się na tym znać. Ja myślę nad skrzynią z BR skierowanym w dól tak jak jest oryginalnie

Skomentuj

Czaruję...
              X