Zamieszczone przez Bumpalump
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Który głośnik według was jest najlepszy/warty uwagi?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaTo rób 12.2.500 + D800
Jak znajde czas to opublikuje moj schemat zwrotnicy do tego.
Skomentuj
-
Pakowanie 2 niskotonowych jest mało ekonomiczne(zwrotnica, odpowiednie przetworniki) i trudne do poprawnego zrealizowania. Dla takich kolumn 200W będzie i tak mało. Dlatego polecam zrobić dobrą i sprawdzoną konstrukcję 2/3way, która w pełni sprawdzi się w pubie. Zamiast pakować 2 mizerne 12", możesz dorobić sobie sub na głośniku 15/18". Do takiego dołka nie potrzebujesz projektować zwrotnicy- wystarczy equ lub crossover.
PS. Jakiś rok temu robiłem i kompletowałem sobie zestaw na imprezy. Wybrałem 2x kolumny 3way i 2x basy na 18". Jestem zadowolony z takiego rozwiązania :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz postaPakowanie 2 niskotonowych jest mało ekonomiczne(zwrotnica, odpowiednie przetworniki) i trudne do poprawnego zrealizowania. Dla takich kolumn 200W będzie i tak mało. Dlatego polecam zrobić dobrą i sprawdzoną konstrukcję 2/3way, która w pełni sprawdzi się w pubie. Zamiast pakować 2 mizerne 12", możesz dorobić sobie sub na głośniku 15/18". Do takiego dołka nie potrzebujesz projektować zwrotnicy- wystarczy equ lub crossover.
PS. Jakiś rok temu robiłem i kompletowałem sobie zestaw na imprezy. Wybrałem 2x kolumny 3way i 2x basy na 18". Jestem zadowolony z takiego rozwiązania :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz postaGłośniki to Beyma, Monacor i suby Ohm Industries. Ja postawiłem na zawodowe firmy, które w branży siedzą kilkanaście lat. Widzę jednak że D-800 STXa jest popularna wśród diy, więc konstrukcje na niej oparte powinny dać radę- jeżeli oczywiście patrzysz na jak najniższe koszty.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lukiel84 Zobacz postaMam pytanko ma już ktoś zwrotnicę do 12.2.500.4 + d800ti bo mam takie głośniki i jestem w trakcie robienia zwrotnic? Prubuje swoich sił, już to gra jakoś ,ale czekam na cewkę do 12.2.500 bo za wysoko mi ciągnie.Musze go jeszcze rozruszać i wygrzać.
ma takowa zwrotnice i mowił ze jak znajdzie czas to wsadzi ją na forum
Skomentuj
-
Ja jej nie odradzam, wręcz przeciwnie gdy zależy Ci na najniższych kosztach :) Np możesz sklonować zestaw STX PA-600, zamiast średnio tonowego dostajesz 2 dobre przetworniki.
Tutaj schemat: http://stx.pl/pa-600-8-fr-schemat.htmlLast edited by DiGiCo; 06.03.2014, 20:22.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz postaJa jej nie odradzam, wręcz przeciwnie gdy zależy Ci na najniższych kosztach :) Np możesz skopiować zestaw STX PA-600, zamiast średnio tonowego dostajesz 2 dobre przetworniki.
Tutaj schemat: http://stx.pl/pa-600-8-fr-schemat.html
---------- Post dodany o 21:26 ---------- Poprzedni post o 21:23 ----------
wszyscy na elektodzie mi pisza ze stx to gowno ze mam robic zeusy... co oni sa jakąś sektą tonsila a diyaudio sekta stx'a??:P
Skomentuj
-
Nie wiem, każdy ma swoje zdanie. Każda firma ma swoje lepsze i gorsze produkty. Ja osobiście nie mam orientacji w polskich produktach(poza altusami :) ) Zeusy są dobre, ale na plenerek przy grilu ze znajomymi, a nie imprezy... stwierdzam to po jego budowie. Od suba się nie uchronisz, i czy zrobisz go w postaci 2 niskotonowych jednej w kolumnie czy 1 konkretnego poza zestawem to już Twój wybór :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz postaNie wiem, każdy ma swoje zdanie. Każda firma ma swoje lepsze i gorsze produkty. Ja osobiście nie mam orientacji w polskich produktach(poza altusami :) ) Zeusy są dobre, ale na plenerek przy grilu ze znajomymi, a nie imprezy... stwierdzam to po jego budowie. Od suba się nie uchronisz, i czy zrobisz go w postaci 2 niskotonowych jednej w kolumnie czy 1 konkretnego poza zestawem to już Twój wybór :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz postaSpokojnie :) Lecz nie jestem w stanie powiedzieć Ci czy to jest najlepszy wybór w tej cenie. Na Youtube wpisz stx 18.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz postaZakładam że posypały się górne zawieszenia. Pianka jest bardzo podatna na warunki, wilgoć skraca jej żywotność.
Skomentuj
Skomentuj