Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Małe głośne satelity

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Małe głośne satelity

Witam Potrzebuje małych ale głośnych satelit dające same średnie i wysokie czestotliość, ma ktoś jakis pomysł ? Myślałem o połączeniu jakigoś średniotonowca z d-500 stx'a ... Ale o to chodzi by połączyć te małe kolumny z dużymi, by wyszło nam 4ohm czyli kolumny duze mają 8ohm i te małe na sredniakach i wysokich tez by musiały miec 8ohm, ma ktoś jakiś pomysł jak to zmontować ?

---------- Post dodany o 11:12 ---------- Poprzedni post o 11:11 ----------

bo bym chciał je połączyć równolegle
    Last edited by jasko627; 07.03.2014, 10:16.

To zły pomysł z takim łączeniem. To ma być do domu czy na imprezy? Z jakimi kolumnami chcesz to łączyć?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
      To zły pomysł z takim łączeniem. To ma być do domu czy na imprezy? Z jakimi kolumnami chcesz to łączyć?
      Na imprezy , a kolegaa ma takie samorobne kolumny na stx'ach 2*12'' jakis sredniak 200w 18cm i wysoki ten najtanszy z stx'a .

---------- Post dodany o 11:47 ---------- Poprzedni post o 11:37 ----------

a jak by dac 8' basowego puscic go od 150hz czy tam od 100hz i dodac d-500 ? i taką kolumna 2way zrobic

Skomentuj

To na imprezy może lepiej estradowe. Albo klon Pylon Amber http://diyaudio.pl/showthread.php/21...ighlight=amber

Skomentuj

dobra zamykam troche sie poducze i wtedy moze cos wymysle

Skomentuj

Witam przeczytałem troche o kolumnach estradowych i wymysliłem pewien projekt na głośnikach stx WM.STX.8.1.80.8.F.S.MC (GDN-20-80) i d-500 lub CT.STX.7x3.1.250.8.N.P.PH (który z wysokotonówek bedziedzie wystarczający do przekrzyczenia około 30ludzi?) Wybrałem tego nisko-sredniaka poniewarz chodzi o to by kolumienki były malutkie a ten głośnich potrzebuje tylko 25 litrów. Pomyślałem że można by go puscic tak jak w kolumnach estradowych od 100-150hz by nie brał na siebie tych najnirzszych czestotliwości a słyszałem ten głośnik przy średnich tonach i grał dość głośno . co o tym myślicie ? Bez łączenia z kolumnami o których jest mowa u góry.

---------- Post dodany o 14:22 ---------- Poprzedni post o 12:55 ----------

czy może jednak by urzyc do takiej konfiguracji WM.STX.10.2.300.8.F.S.MC ?

Skomentuj

Chcesz głośne kolumny a podajesz głośnik o niskiej skuteczności o w dodatku domowy (gdn 20-80)
              Konfiguracja d-500 i WM.STX.10.2.300.8.F.S.MC jest bardziej odpowiednia ale nie widziałem jeszcze do tego zestawienia zwrotnicy więc będziesz musiał raczej komuś to zlecić. Dlaczego chcesz żeby to wyło aż tak małe?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                Chcesz głośne kolumny a podajesz głośnik o niskiej skuteczności o w dodatku domowy (gdn 20-80)
                Konfiguracja d-500 i WM.STX.10.2.300.8.F.S.MC jest bardziej odpowiednia ale nie widziałem jeszcze do tego zestawienia zwrotnicy więc będziesz musiał raczej komuś to zlecić. Dlaczego chcesz żeby to wyło aż tak małe?
                25cm głośnik do samych srednich i wysokiego basu powinien wystarczyć. a czemu chce takie male bo miejsce na kolumny jest ograniczone

Skomentuj

Czaruję...
                X