Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny pełnopasmowe 2x15.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny pełnopasmowe 2x15.

Cześć i czołem :) Zamierzam się do budowy paczek pełnopasmowych. nie zależy mi na wymiarach, wadze, itp, bo będą stały cały czas w jednym miejscu. Myslałem nad 2xEminence Delta 15a na kolumnę + do tego D1500 od STXa. Zasilane by były z Pa2500 również z STXa. Teraz nasuwa się pytanie - czy miał ktoś styczność z tym driverem? Znajdę coś lepszego w tej cenie? Znajomy ma kolumny na 2xKappa 15a + do tego driver BMS (modelu nie pamiętam) i gra mu to bardzo dobrze. Tak więc czy mój plan może wypalić? Proszę o wyrażenie swoich opinii i osobę która miała okazję odsłuchać tego oto driverka o opisanie swoich odczuć (o ile taka osoba w ogóle jest :biggrin: ) Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam, Konrad

Zamierzaj w odpowiednim dziale.

Skomentuj

Pytanie teraz, czy zamierzasz tego słuchać w domu?
      Jeśli tak to może odpuść sobie 15" i zainwestuj w lepsze 12"?
      Dlaczego? a dlatego że z 15" bez użycia drivera min 2" jakości nie będzie.

Czy słyszałem D-1000? nie, ale słyszałem D-800 z Deltami, właśnie w konfiguracji 2x15" + D-800 (a z tego co można wyczytać w necie, piszą że D-800 jest lepszy) i z jakością ma to mało wspólnego.
      Do naparzania OK, ale do słuchania normalnie muzyki to się taka konfiguracja nie nadaje.

Jeśli chodzi o końcówkę mocy to zainteresuj się tym: http://www.thomann.de/pl/t-amp_ta2400.htm jak na razie hit wśród końcówek mocy cena/moc/jakość.
      Z Thomana masz dostawę gratis, braliśmy od nich nie raz i wszystko w porządku.

---------- Post dodany o 09:37 ---------- Poprzedni post o 09:10 ----------

Aha, zainteresuj się też Celestionem TF1530 jeśli chcesz koniecznie 15", gdyż jest lepszy od Delty.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Czy słyszałem D-1000? nie, ale słyszałem D-800 z Deltami, właśnie w konfiguracji 2x15" + D-800 (a z tego co można wyczytać w necie, piszą że D-800 jest lepszy) i z jakością ma to mało wspólnego.
        Marianie mi chodziło o d1500 a nie d1000. Kolumny mają być na salce w szkole. Głównie do nagłasniania pseudo dyskotek a czasem apeli. Miałem bezpośrednie porównanie ta2400 a pa2500 i według mnie stx jest lepszy. Zainteresował mnie ten celestion. Pod jakim względem jest lepszy od delty?

Skomentuj

Faktycznie, mój błąd :)
          W takim razie może być 2x15".
          Ten Celestion TF1530 jest lepszy od Delty akurat pod każdym względem.

---------- Post dodany o 12:16 ---------- Poprzedni post o 12:13 ----------

Masz już kogoś kto Ci zaprojektuje zwrotnicę?

Skomentuj

Czyli śmiało mogę się pakować w tego celestionka? Ogarnie chociaż troszkę basu? I to 400aes to w jakim zakresie ma? W kwestii zwrotnic będę rozmawiał z Granatem bo mam do niego niespełna 10km (to samo miasto). Paczki zrobię sobie samemu.

Skomentuj

No to jeśli będziesz rozmawiał z Granatem, to o głośnik również zapytaj, gdyż z pewnością więcej przerobił takich głośników ode mnie.
              Może by miał załatwić nawet jakieś B&C po taniemu, kto wie :)

Skomentuj

Jak to się mówi - pożyjemy, zobaczymy :) jak będę miał chwile czasu to napiszę do Kuby

Skomentuj

Czaruję...
                X