Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w wyborze wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w wyborze wzmacniacza

Witam,
    ukończyłem juz kolumny wg projektu Seas 27TBFC/G + STX GDN 5 AWX 8R + STX GDN 10 AWX 8R w TL - projekt by LuSzTi. I tu serdecznie dziękuję LuSzTi - emu. Muszę dokupić wzmak. Mam dwie opcje
    1. DENON pma 720 ae ( tylko nie wiem czy nie będzie za słaby ) - nowy
    2. Wzamcniacz używany cena w granicach 500 - 600 zł - kolor czarny
    do tych dwóch opcji byłby jeszcze odtwarzacz sieciowy (dużo plików flac ) kwestia dopasowania do modelu z wybranej poz 1 lub 2.
    CD mam. Pokój 27m muzyka różna, również klasyczna. Proszę o propozycje.
    Zależy mi również na tym, żeby. klocki nie byly każde z innej mańki.

Tutaj pytanie do kogo kto slyszal te kolumny, jak one graja, ciemno jasno? z gCi powiem tego nowego denona sobie odpusc, to kaszana.
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Szukaj NADa. Dynamiki i kontroli na basie (w końcu 10'' głośnik) nie braknie. Tylko tak jak przedmówca napisał, jak grają kolumny? Jeśli bardzo jasno to wtedy byłbym z NADem ostrożny (przynajmniej z tymi nowszymi)

Skomentuj

Miałem przez chwilę amplituner technicsa. Bas potężnym. Górę trochę trzeba skręcać. Leonard Cohen brzmi rewelacyjnie.(ale i tu muszę skręcić bas troszeczkę) .Głośno nie slucham muzyki ze względu na sasiadow. Nie jestem expertem tak więc ciezko jest mi pisac o jasności kolumn.

Skomentuj

Niee, Technics to nie ta liga. Sztuczne granie. Celowałbym w używanego NADa, jeśli trafisz to Arcam powinien zgrać się ładnie z tymi kolumnami. Myślę, że marantz tez by przyjemnie zagrał.

Skomentuj

A co powiecie o Marantz pm 68 lub pm 6004
            Last edited by blondiG; 21.04.2014, 08:20.

Skomentuj

Hmmm, miałem PM7004 ponad rok czasu i powiem tak. Wzmacniacz fajnie "czaruje", gra dość przejrzyście. Z zestawem na SS 18w8531+d3004/6600 zgrał się fajnie, z Monitor audio RX2 też (w tym przypadku lepiej od NADa), grał też fajnie z Dynaudio. Nie zgrał się tylko z Audiowave 171. Mocarzem na basie to on może nie jest ale moim SS18W dawał radę. Wiadomo, po podłączeniu lepszego klocka było na basie lepiej, ale było bardzo poprawnie. Nie wiem tylko czy dla głośnika 10" starczyłoby kontroli na basie. Najlepiej kolumny "pod pachę" (wiem wiem, nie są takie małe ) i podłączyć parę klocków. Marantz nie jest demonem dynamiki, gra po prostu wyrównanym pasmem, przyjemnie i ma to coś co sprawia, że nie chce się wstawać z fotela (jeśli oczywiście zgra się z kolumnami). Jeszcze mi się przypomniało, u mnie grał ten Marantz długi czas na metalowych Kefach iq10 i o jakimś "skrzeczeniu" czy piszczeniu z racji metalowych głośników przy tym wzmacniaczu nie było mowy.

Skomentuj

Szukaj Philipsa FA960, jest to wzmacniacz bliźniaczy z G Fine Arts A9000 i Marantzem PM80.

Skomentuj

Dalej nie wiemy jak graja kolumny a propozycje lataja od skrajności w skrajność.
                  Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Tak jak opisałem wcześniej słuchałem ich tylko przez chwilę z Technicsem. Maszerować z nimi nie dam rady bo ważą 45kg jedna szt. Czytałem trochę o Marantz pm 68 i pm 78 i wg opini innych podpasowałyby mi. Duża jest między nimi różnica. Muszę brać rownież pod uwagę odtwarzacz sieciowy. Myślałem nad Denonem DNP - 720 lub yamaha cd-n 500. Zgra się to.

Skomentuj

Marantz też robi odtwarzacze sieciowe z tego co mi się wydaje (jeśli chcesz komplet).

Skomentuj

Właśnie szukalem i widzę tyko melody stream. Tyko nie pasuje wymiarami do pozostałej części. Chyba, że coś przeoczylem.
                        Last edited by blondiG; 21.04.2014, 14:16.

Skomentuj

Marantz NA7004. Chyba, że nie ma czegoś czego ty potrzebujesz. W "sieciówkach" nie jestem na czasie.

Skomentuj

Ten marantz jest ok. Ale gdzie on jest dostępny. Pozatym najpierw muszę kupic wzmacniacz. Tak więc wchodzi w grę marantz pm-68 i pm-78.

Skomentuj

Bierz wyższy model.

Skomentuj

Czaruję...
                              X