Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2,5 drogi ok. 40 litrów - Akustyk czy coś innego?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    A jakie to są zalety ?
    Z punktu widzenia Autora watku (bo to jest tu i teraz istotne) z tych najbardziej oczywistych to m.in.: efektywnosc, mozliwe do osiagniecia proporcje wymiarowe obudow, ksztalt fali systemow liniowych.

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
    Jasne... tyle, ze w stereo potrzebne sa dwa, a to juz $1000,00 co przekracza zalozony budzet. Poza tym przy takim glosniku nie masz zadnej kontroli jesli chodzi o ksztaltowanie fali.
    Last edited by Q; 27.04.2014, 21:00.

Skomentuj

Line array mnie nie przekonuje. Dużo głośników to albo duży wydatek, albo głośniki niskiej jakości. Czy też nie?

Nie mam także przekonania do fullrange. Stoją u mnie w kącie zrobione kiedyś monitory na Fosteksach FE167, rzeczywiście grało to fajnie, ale po dłuższym obcowaniu czegoś brakowało. Skończyło się na dołożeniu głośników wysokotonowych, FT17H bodajże.

Znalazłem ciekawe projekty klasycznych kolumn, które można przystosować do montażu na ścianie podobnie jak Akustyki. W wolnej chwili wkleję. Póki co jednak wciąż skłaniam się ku DSD2.

Skomentuj

Coax w obudowie wafer https://www.google.pl/search?q=pmc+w...=1920&bih=1029 i po temacie

jako glosnik bralbym Beyma 6CX200Fe lub Beyma 8BX/N, z tej drugiej basu bedzie od groma.

Skomentuj

Czaruję...
        X