Przy 3 way nie ma co się bawić w jakieś 18tki na bas tylko trzeba brać aluminiowego revelatora 22. Nie ma fizycznej możliwości aby ta 18tka grała lepiej od 22jki szczególnie, że operujemy głośnikami podobnej klasy jednego producenta. Mniejszy głośnik zawsze da mniejsze zejście. Mam obecnie na warsztacie papierową 22jke revelatora i gra naprawdę przyjemnie. Jak kogoś razi lekkie przymulanie z alu to papier nie ma tego problemu a dynamika jest naprawdę świetna. SPL też jest na lepszym poziomie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ILR22 Akustyk
Collapse
X
-
Ale mnie nie chodzi o to ,że będzie lepiej tylko o ile będzie gorzej. Bo w życiu często trzeba iść na kompromis i szeroka kolumna nie wszystkim i nie wszędzie pasuje szerokie pudło, a jak znam życie to znajdą siętacy co chcieliby zastosować dwie 8" zamiast 12" bo jak ja jeszcze zgryze 24-25cm szerokosci to 32-33cm odpada i co wtedy?
Skomentuj
-
Witam
Co by nie było łatwo ...
Przemyśl ILR3 lub zrób/zleć 3 drożne kolumny, daj np. beryla na górę i po sprawie. Tylko myśl o 3 drożnych...
No i oczywiście przemyśl świetnego Excela na średnicy.
Jest jeszcze 12MU illuminator, oczywiście 22 SS wcześniej wspomniana. Zagadaj z Yoshim.
A później przyjdzie czas na accutony ... :flapper:
Kompromis zawsze będzie ale nie oszczędzaj, jak coś to poczekaj i wybierz to na co cię stać.
PozdrawiamLast edited by wieniu26; 04.05.2014, 18:58.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postao ile będzie gorzej
Jak przekładasz walory wizualne nad akustyczne to rób na 18cm .
Jak nie to dawaj 8 cali .
Nad czy tutaj więcej dumać ?
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaNo i oczywiście kolejne pytanie o ile trudniej jest zgrać dwa zamiast jednego głośnika niskotonowego?
Ilość głośników na basie nie robi różnicy .
Skomentuj
Skomentuj