Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny Voice Kraft 6200f

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny Voice Kraft 6200f

Witam wszystkich.Zakupiłem jakiś czas temu taki zestaw kolumn 5.0 jak w tytule.Nie jestem audiofilem wiec pomyślałem ze do oglądania filmów i posłuchania muzy wystarcza.Ale to co te głośniki wydobywają z siebie przyprawiło mnie o ból zęba:o i wyniosłem te grajdoły na strych.Po paru latach potknąłem się o nie i temat wrócił co z tym zrobić:sprzedac,wyrzucić a możne uda się zmodernizować(chociaż wątpię).Rozkręciłem pudla żeby zobaczyć co jest w środku i za wiele nie było ani pół zwrotki a głośniki to N/N.Pytanie do szanownych forumowiczów co można z tym zrobic?Myśle o zrobieniu swoich kolumn z wykorzystaniem tych pudeł lub zrobieniu wszystkiego od podstaw. Proszę o rade.

Myślę że je sprzedaj będziesz miał chociaż na mdf i może na coś jeszcze ci zostanie

Skomentuj

Myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie wyrzucenie ich na śmieci ( co by nie przeszkadzały na strychu:)) bo wątpię żeby udało Ci się je sprzedać. Wtedy podaj budżet a my postaramy się podrzucić jakieś pomysły.

Skomentuj

Chce na poczatek zrobic fronty.Budzet to ok.800 pln.glosniki bedzie napedzac yamaha 520.

Skomentuj

Może pokaż fote tego ustrojstwa. Jak obudowa jest w miarę tj z płyty 18mm to zawsze można ją wykorzystać, dokładnie zmierzyć objętość wewnętrzną i dobrać jakieś głośniki, zawsze można litraż zmiejszyć. Dałoby się wyciąć front , dzięki temu można zrobić wzmocnienia wewnątrz i zastosować nowy front np oklejony skajem.
          Najlepiej bedzie oczywiście zrobić od nowa

Skomentuj

Mysle ze szkoda zawracac se glowe tymi pudlami bo maja cienkie scianki i wykonane sa chyba z ryzowej plyty:-P.No i chyba uda sie je sprzedac bo zainteresowanie sie zrobilo na serwisie ogloszeniowym.Wiec robimy cos od poczatku.

Skomentuj

Tym lepiej :)

Skomentuj

Pytanko co mozna wykombinowac z takim budzetem?

Skomentuj

Czaruję...
                X