Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o mostek tda7294

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o mostek tda7294

Witam,

Posiadam panel tonsil subbas 250a, który niedawno przyszedł mi z naprawy. Wszystko jest w porządku, lecz otrzymałem instrukcję od innego panelu, w której jest napisane, że działa on przy impedancji od 4 do 16ohm co jest sprzeczne z danymi z aukcji. Panel jest zbudowany na mostku tda 7294 (więc teoretycznie 140W 8r) i tu pytanie czy jest możliwość, żeby z takiego mostka otrzymać impedancję 4ohm?

Zamieszczone przez tomszak Zobacz posta
    i tu pytanie czy jest możliwość, żeby z takiego mostka otrzymać impedancję 4ohm?
    jak podlaczysz 2 glosniki 4r

Skomentuj

Oczywiście 2 głośniki 4r szeregowo. Teoretycznie da się podłączyć głośnik 4r pod mostek na tda7294 tylko warunek jest taki ze konieczne wtedy jest obniżenie napięcia zasilania, taka jest teoria, sprawdzałem ją osobiście i działa. Tylko problem jest taki ze przy obniżeniu napięcia zasilania do poziomu takiego żeby nie uszkodzić i nie załączać zabezpieczeń wewnętrznych w kostce tda moc wyjściowa będzie taka jak z jednego układu.

Skomentuj

Wszystko jasne teraz pryznajmniej po części mam pewność, że mój panel działa od 8ohm :)

Skomentuj

Moim zdaniem to pewne że Twój panel jest przystosowany do współpracy z głośnikiem o impedancji minimum 8R

Skomentuj

Czaruję...
          X