Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy HI-FI - Anglia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy HI-FI - Anglia

Witam jestem nowy na forum więc z góry przepraszam.
    Szykuje się na kupno jakiegoś sprzętu HI-FI do pokoju 15m2 (w przyszłości przeprowadzka do 22-5m2) mój budżet wynosi 2000 zł. Niestety mieszam poza granicą a dokładniej w Anglii.
    Od razu chce powiedzieć że jestem laikiem jeśli chodzi o tego typu sprawy, nie mam specjalnie sprzętu żeby zrobić sobie samemu w domu kolumny etc. Więc niestety ale to chyba odpada.
    Myślałem coś nad pokrojem STX OIOM który mi się na prawde podoba. Fakt nie znajdzie się nigdzie takiego na sprzedaż a samemu raczej owego nie skroje do tego limituje mnie możliwość rzeczy tylko i wyłącznie na terenie Anglii. (ewentualnie transport PL-UK)
    Jestem fanem DubStepu oraz HardStyle, Zależy mi na 2 kolumnach oraz amplitunerze chodzi głównie o bass na niskich poziomach głośności a do tego dobre brzmienie.
    Dziękuje.

W Anglii jest dostępnych sporo głośników na Ebay, gotowych kolumn też.
    Nic nie stoi na przeszkodzie wysłania z Polski paczki do Anglii jeśli kupiłbyś DIY od kogoś z forum.

Skomentuj

2x up przepraszam w takim razie prosze o przeniesienie do odpowiedniego.
      Up z checia, troche przemyslalem sprawe i zobaczymy bo jesli dam rade zbudowac kolumny to raczej glosniki kupie na stx a z podlaczeniem raczej wiekszego problemu nie bedzie. Przy okazji czlowiek sie czego nowego nauczy

Skomentuj

Tak tylko nie proponuj bezpośrednio STXowi wysyłki do UK bo nawet w Polsce paczki ledwo docierają w całości
        Jak będziesz budował sam to mam namiar na dobrego człowieka w UK jeśli chodzi o MDF, wysyłkowo można zamówić dowolne wymiary.
        Last edited by Rfck; 03.06.2014, 15:38.

Skomentuj

Jak lubisz takie klimaty to moze poszukaj jakis starych quadrali albo ATL?
          Kolumny kupisz w stanie idealnym w tej kasie a przetworniki vifki ładnie zagraja.

Skomentuj

Nie nie te stx'y zamowil bym do pl a potem rodzina by mi kurierem zaufanym wyslala.
            Rfck pw.

Skomentuj

Jeśli chodzi o paczki do UK to warto wysyłać duże paczki do 30 kg. Taka paczka w zależności od kuriera zaczyna sie już od 18 funtów!
              Możesz zamówić wszelkie komponenty w Polsce, ktoś z forum wykona dla Ciebie również frezowane fronty, jak już wszystko będziesz miał wyślesz sobie do UK w jednej paczce.
              Tutaj tylko sklepiesz obudowę i gotowe

Skomentuj

Rynek uzywanych kolumn na wyspach jest tak duzy i ciekawy, ze chyba niewarto budowac kolumn na tanich STX. Chyba, ze to ma byc w formie zabawy, ale jesli to ma byc inwestycja pieniedzy, to lepiej kupic uzywane paczki, dobrej marki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Rynek uzywanych kolumn na wyspach jest tak duzy i ciekawy, ze chyba niewarto budowac kolumn na tanich STX. Chyba, ze to ma byc w formie zabawy, ale jesli to ma byc inwestycja pieniedzy, to lepiej kupic uzywane paczki, dobrej marki.
                  Mozna wiedziec jakie dokladnie modele masz na mysli?
                  Nie chwali mi sie ich robic samemu (brak narzedzi oraz umiejetnosci) jednak jesli to bedzie jedyne wyjscie to za tym pojde. Jak mowilem 400f czyli 2000zl posiadam do wydania.

Skomentuj

Na przykład takie Kefy http://www.ebay.co.uk/itm/KEF-IQ-5-S...item4ad640907a

Skomentuj

Zamieszczone przez hardbhgaming Zobacz posta
                      Mozna wiedziec jakie dokladnie modele masz na mysli?
                      Nie chwali mi sie ich robic samemu (brak narzedzi oraz umiejetnosci) jednak jesli to bedzie jedyne wyjscie to za tym pojde. Jak mowilem 400f czyli 2000zl posiadam do wydania.
                      pelno jest tego na ebay. gdzie mieszkasz w uk? moze ci cos pomoge jesli blisko mnie. Amplitunery poluj na gumtree zaden ebay... ostatnio jakis sony 7.1 u mnie byl za 40gbp gdzie na pl allegro kolo 900pln....
                      jak chcesz bydowac to odpusc stx! na ebay-u mozesz trafic za smieszna kase vify

Rfck wyslij mi na pw namiar ok? to skontaktuje sie w sprawie cen, bo w B&Q marudza ze pyl ze male elementy bla bla nie chce sie leniom

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
                        Nie jestem przekonany czy te Kefy zagraja na poziomie STXów - to jest entry level, w sklepie kosztowaly okolo 400GBP. Jak juz coś nowszego, to szukałbym raczej monitor audio od silver w góre.

Nawet na allegro mozna w tej cenie kupić MA który pozamiata te kefy: http://allegro.pl/monitor-audio-gr10...293086658.html. A są jeszcze Arcusy, Harbethy itp.
                        Last edited by srekal34; 05.06.2014, 09:20.

Skomentuj

za 150gbp nie zlozysz stxow :) da sie lepiej znalezc fakt faktem za taka kase nie warto z polski ciagnac tego szajsu bo tam jest taniej ew do uk bez problemu zamowisz np daytony z usa bo nie wrzuca cla ani vatu :P

Skomentuj

Mieszkam w coventry, pieniazki bede mial dopiero po wakacjach ale chce sie juz rozpoznac w cenach i na co polowac.

Skomentuj

ja w bournemouth w dorset. to za daleko :P paluj na gumtree ja duuuzo elektroniki tam kupilem ost 2telewizory za grosze :P

Skomentuj

O w coventry mieszka moj brat:) ja tez tam bylem przez chwilke, bardzo fajne miasto.

Skomentuj

Nie jest zle i nie mozna narzekac ale wiadomo 'chcialo by sie lepiej'.
                                  Ale zostanmy przy topicu.

Skomentuj

Zamieszczone przez srekal34 Zobacz posta
                                    Nie jestem przekonany czy te Kefy zagraja na poziomie STXów - to jest entry level, w sklepie kosztowaly okolo 400GBP. Jak juz coś nowszego, to szukałbym raczej monitor audio od silver w góre.

Nawet na allegro mozna w tej cenie kupić MA który pozamiata te kefy: http://allegro.pl/monitor-audio-gr10...293086658.html. A są jeszcze Arcusy, Harbethy itp.
                                    Ja nie jestem przekonany czy słuchałeś tych kefów i MA (ja słuchałem oba). Bo chyba nie sugerujesz się cenami albo recenzjami? Monitor audio będą może lepsze, jeśli ktoś słucha tylko skrajów pasma... Arcusy, Harberthy ok. Ale MA sobie odpuść...
                                    Poza tym to był przykład znaleziony w parę minut, żeby pokazać, że można kupić coś fajnie grającego w niewielkiej kasie.

Skomentuj

Sluchałem Kefów bo swegoc zasu chcialem je kupić. Wypadly gorzej niż MA serii bronze, czyli 2 serie niżej niż te które podałem jako przykład.

Skomentuj

To ciekawe, bo np RX2 średnicą nie grzeszą...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X