Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa pod 2 x GDN 20/60 15 ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

plan na zwrotnice - zlozyc domki i przystapic do pomiarow i cos z wasza pomoca wygenerowac..

Skomentuj

Aha czyli masz sprzęt pomiarowy ?

Skomentuj

mam, mam... Jig, mikrofin, prigram i komputer zlozony pod ta okazje po taniosci

Skomentuj

No to brawo za podejście!
          Grunt to dobrze wykonane pomiary.

Skomentuj

Sorki za jakość, ale to moje pierwsze poczynania z AutoCadem i rysowaniem w 3D... nie jest to takie proste jak by się wydawalo...
            Taki obrazek kolumny zgodnie z waszymi podpowiedziami (GDM na samej górze)

także po weekendzie będę myślał o zamówieniu płyty

Skomentuj

A wiecie gdzie mogę znaleźć rurę BassReflex o średnicy wewnętrznej 10cm i długości 25??
              Parametry według WinIsd:
              vetn lenght: 0,210m
              vent diameter: 0,102

Skomentuj

Kontynuując temat...
                MDFy pocięte. Zabieram się za klejenie.
                Docinałem w Szczecinie w hurtowni płyt... Co do jakości, bywa lepiej... Ale nie ma tragedii

Ponawiam prośbę o pomoc w znalezieniu skeplu z rurami BR - długość 21cm i średnica 10cm

btw, temat mozna przenieść do działu "W trakcie budowy..."

Skomentuj

polink albo loudspeakershop.eu

Mam na zbyciu dwie nowe http://www.loudspeakershop.eu/rura-b...hp-p-1143.html.
                  10zl sztuka +KW jakbys chcial, sa nowe.

Tylko do 21cm musialbys cos 'dokleic' - te z polinka mozna kupic z rurami 40cm.
                  Last edited by tomekk_; 15.07.2014, 14:39.

Skomentuj

ah ta strona polinku... nie lubie kupować czegoś czego chociaż nie widziałęm... BR znalazłem u nich takie w cenniku:
                    051-0038 Rura 900050 do 4-częś.sys. kąto.śr. wew.100 / 400mm. Czarny polistyren szt. 33,38 41,06
                    a ta Twoja to ze zdjęcia to widzę sklejana z dwóch czy jak? Bo chyba coś takiego bardziej by mi odpowiadało
                    Last edited by Jimi; 15.07.2014, 22:08.

Skomentuj

Tomekk a u Ciebie ten port BR ma to zakończenie z 2 stron? Co ono tak właściwie daje?

I jak, tzn czym najlepiej przedłużać rurę BR?? Zwykłą 100 do kanalizy w przypadku średnicy 10 cm??

Skomentuj

Znajdę gdzieś tunel bass reflex z przedziału 120-150mm ??
                        Last edited by Jimi; 24.07.2014, 15:43.

Skomentuj

Gdzie w Szczecinie tną tanio płyty kolego Jimi?

PS. Masz coś fajnego do odsłuchu u siebie ?

Skomentuj

ja Ciąłem na słonecznym w Juanie... płyta moim zdaniem w całkiem niezłej cenie... Osobiście ciąłem też tam na formatki, idealne nie są, ale błąd jest do zniwelowania... Docięcie na wymiar, to 3 złote z hakiem od formatki... ale jak weźmiesz na firmę będzie dużo taniej, i zawsze komuś fakturę będziesz mógł podrzucić i dogadać się na Vat... Także suma sumarum polecam...
                            A co do odsłuchu, to nie mam nic u siebie fajnego, właśnie składam nowe budy na zestaw... kiedyś złożyłem coś na pałę i teraz staram się wszystko poprawić, łącznie z subem na Peerlessie XXLS 12" i to chyba moj najlepszy głośnik jak na razie... Jak kiedyś się dorobię to sięgnę do kieszeni po wyższą półkę...

- - - - - aktualizacja - - - - -

btw, właśnie pomierzyłem głośniki aby mieć wymiary pod frezy... wolę porównać rzeczywistość z notą katalogową...

Skomentuj

Sam Peerless na odsłuchu pewnie dostarcza sporo dobrych wrażeń

Skomentuj

Czaruję...
                              X