Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kulumny Arcus TS 600 opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kulumny Arcus TS 600 opinie

Słuchał ktoś, słyszał o nich? Może Arcus Ritmo poznajecie? Mam okazję kupić za gorsze jedne z wyżej wymienionych. Warto? Slucham trance, house, hip hop, Hardstyle, dubstep

NIe wyglada to dobrze, jakas tanizna.

Skomentuj

Hmm Arcus to firma produkująca kolumny na przetwornikach takich jak seas i vifa. W tych kolumnach wiem że na basie grają vify tylko nie wiem jakie. Ogólnie kolumny to swego czasu hi end za 1.2k euro.

Skomentuj

Jasne, na allegro sam hiend, to samo z wystawki i flomarkow. Normalnie niemcy oszaleli i wyrzucaja hajendy za gore siana.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Jasne, na allegro sam hiend, to samo z wystawki i flomarkow. Normalnie niemcy oszaleli i wyrzucaja hajendy za gore siana.
          Czasami opłaca sie i to bardzo poszukać jakiś śmietnik w Niemczech. Ja przy jednym natknąłem sie na całkowicie sprawne takie kolumny Tannoy Monitor Gold 15". Obok leżało tez pudełko po jakim plastikowym zestawie sony. Ciekawe czy ktoś dokonał sprzętowej wymiany pokoleniowej.

Skomentuj

Witam, podłączę się do tematu żeby nie zakładać podobnego. Chcę kupić tanie monitory do około 500zł. Słyszeliście może o Arcus AS4 (podobno siedzą w nich: SEAS 25 TFF i VIFA P20WN-01) , czytam gdzieniegdzie dobre opinie o nich, ale zastanawiam się czy nie dopłacić do Tannoy M2. Wzmacniacz jeszcze nie mam, pokój 16-20m2.

Skomentuj

AS4 to ze 2 klasy lepsze monitory od oklepanych M2
              Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Warto rozejrzeć się za monitorami firm ASW i PHONAR:)

Skomentuj

ASW Sonus S75? Są trochę droższe od AS4. No i jeszcze CANTON LE 103, dzisiaj kończy się licytacja, może pójdą tanio, tylko czy warto? :)

Skomentuj

http://allegro.pl/asw-cantius-ml-ii-...915354342.html
                    ten model miałem i gra naprawdę fajnie:)

Skomentuj

Hej, zdobyłem zdjęcia głośników z tych Arcusów TS 600, jest ktoś w stanie coś o nich napisać? :) Dzisiaj niestety przegapiłem aukcję tych ASW CANTIUS ML II, więc szukam dalej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Gorsen13 Zobacz posta
                        Hej, zdobyłem zdjęcia głośników z tych Arcusów TS 600, jest ktoś w stanie coś o nich napisać? :) Dzisiaj niestety przegapiłem aukcję tych ASW CANTIUS ML II, więc szukam dalej.

Pierwszy głośnik (made in Germany) to była firma SABA.
                        Last edited by Leon1; 05.02.2020, 20:24.

Skomentuj

Nie saba a ITT/nokia. Przynajmniej ten pierwszy. Ogólnie im niżej tym gorzej. Na górze itt których głośniki jeszcze ujdą, na średnich westra czyli też jeszcze ujdzie w tłoku. Na dole jakieś chińczyki.

BTW.
                          Last edited by Oskar29; 05.02.2020, 19:54.

Skomentuj

Fakt z opisu wynika, że to Nokia harman lpkh 100/25/145 ftf.
                            SABA, ta prawdziwa, już nie istnieje ....
                            Wygląda na to, że obecnie wytwórnia głośników byłej firmy SABA, jest w łapkach Nokii. To widać po numerycznym oznaczeniu SABA (na dole).
                            Podobnie jak ARCUS ...
                            Prawdziwe ARCUSY były na głośnikach VIFA (Denmark) i SEAS (Norway).
                            Last edited by Leon1; 05.02.2020, 20:23.

Skomentuj

Zamieszczone przez Leon1 Zobacz posta
                              Wygląda na to, że obecnie wytwórnia głośników byłej firmy SABA, jest w łapkach Nokii.
                              Nokia już chyba żadnych głośników obecnie nie produkuje. Saba o ile wiem nic nie miała wspólnego z nokią/itt. Zresztą saba już chyba też nie istnieje. Co do prawdziwych arcusów...te w/w też są prawdziwe tylko że to najniższe modele budżetowe i dlatego tak to wygląda.

Skomentuj

Czaruję...
                              X