Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner do KD

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chcesz ampli z wypasem, żeby w stereo się rewelacyjnie spisywał i to jeszcze za taką kasę? Ojjjj ciężko to widzę.
    Przerabiałem temat, choć kino mi już zbrzydło i kurzem porasta, gram tylko w stereo.
    Kup teraz jakiś ampli jak się na siłę upierasz a później pokombinujesz z stereo.
    Najlepszym wyjściem jest kupno procesora i dokupienie końcówek mocy, ale to już pociągnie za kieszeń.

Skomentuj

jeśli ktoś nie musi spadać z fotela przy wybuchu to do ,,telewizora,, wystarczy jakiś zestaw typu BD - wzmacniacz z cieniutkimi kolumnami , a do muzyki duże kolumny i porządny wzmacniacz stereo.
      Last edited by bolonietoperz; 28.07.2014, 17:53.
      audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
      http://www.rane.com/note160.html
      Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Zamieszczone przez bolonietoperz Zobacz posta
        jeśli ktoś nie musi spadać z fotela
        Od tego jest sub :-)

Uniwersalny sprzęt trochę kosztuje, ale w wielu przypadkach uniwersalne jest .... wiadomo do czego.
        Trza wybrać priorytet i tyle, albo kombinować.
        Ja nie miałem kasy na dobre kino od razu, więc kompletowanie mi zajęło sporo czasu ale i tak tylko do kd, bo w stereo to nie bardzo się spisywał, ale słuchać szło.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
          Od tego jest sub
          w wymienionym zestawie też jest subik choć z fotela nie zrzuci... ale do filmu wystarczy.
          Last edited by bolonietoperz; 28.07.2014, 19:20.
          audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
          http://www.rane.com/note160.html
          Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
            Chcesz ampli z wypasem, żeby w stereo się rewelacyjnie spisywał i to jeszcze za taką kasę? Ojjjj ciężko to widzę.
            Ja nic nie pisałem że ma być wypas w stereo:) Wręcz przeciwnie, napisałem że jestem świadomy tego że do stereo jest wzmacniacz stereo:) Jeśli chodzi o procesor + końcówka mocy to chyba aż tak mi nie zależy żeby wydawać 10k aby obejrzeć 2 filmy w miesiącu na full wypasie:) W kinie domowym jest mnóstwo pytań w sumie bez odpowiedzi - czy dekodery w HD czy zwykłe starczą? czy audysey xt czy xt32, czy denon czy onkyo itd. Myślicie że w ogóle patrzeć na to czy faktycznie brać najtańszy ampli z pre out i wrzucać do skarbonki mamonę na dobrą końcówkę do stereo???
            Pozdr

Skomentuj

No i tu też jest pytanie na ile dany ampli ingeruje w dźwięk.
              Po sobie wiem że 2312 ingeruje, jest lepiej niż na samym ale jednak, z tym że ja mam podłączony pod zone2 bo inaczej się nie da.
              Tak że albo pożyczyć model jaki cię interesuje lub posłuchać u kogoś, trzecie to brać w ciemno po opiniach.
              Miałem raz wysoki model harmana - nie pamiętam jaki - i grał na pewno bardziej neutralnie niż denon.
              Onkyo ma bdb opinie, ale starsze wysokie modele.
              Możesz też kupić jakiś starszy wysoki model i dokupić bd który posiada usb i net lub jakieś urządzenie multimedialne.

Skomentuj

A jakie masz kolumny?

Zamieszczone przez czarecki Zobacz posta
                czy dekodery w HD czy zwykłe starczą?
                Oczywiście, że dekodery w HD. Aż tak starych ampli które nie mają nowych dekoderów bym nie kupował, bo nie wiadomo ile jeszcze pociągną.
                Co do audyssey to nie zaprzątał bym sobie tym głowy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Matador Zobacz posta
                  A jakie masz kolumny?
                  Fountek fw168 + wavecor 08

Skomentuj

Forum diy a takie problemy. Owszem na początku miałem przełącznik ale człowiek się starzeje i chce wszystko z pilota. Amplituner który ma wyjście na końcówkę mocy ma też triger do zalaczania. Włączam pilotem amplituner gra wszystko co potrzebne do kina, analogicznie włączam preampa gra wszystko co potrzebne w stereo i nie trzeba chodzić i nic przelaczac

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                      Amplituner który ma wyjście na końcówkę mocy ma też triger do zalaczania.
                      Ja w swoim Harman AVR 355 nie mogę znaleźć tego triggera, albo gdzies jest a nie umiem znalezc albo jednak nie wszystkie go maja.

Mam jeszcze Yamaha RX V471 i Onkyo TX-8050, z trójki najlepiej brzmi Harman poźniej Onkyo, na koncu yamaha, yamaha byla tez najtansza, przyniosłem wzmacniacz stereo Harmana, był najlepszy.
                      Przy preout sprawdz skad jest brany sygnal, czytalem gdzies ze czasem obnizaja sygnal z koncowek mocy a wiadomo ze w tym przypadku niewiele zyskasz przy podlaczeniu koncowki.

Skomentuj

Czesc,
                        3 lata mam Onkyo 1009 i nadal jestem zadowolony, napewno cena juz spadla :)

Skomentuj

Aby zakończyć temat to powiem tylko że zdecydowałem się na onkyo NR 808. Najbardziej zadowolony jestem z tego że kupiłem używkę w cenie 1600zł. Ciesze się że nie skusiłem się na nowy sprzęt który do 4000zł wygląda teraz jak zabawkaw porównaniu do zakupionego amplitunera. 808 to na prawdę potężna maszyna a przy tym świetnie wyglada.

Pozdr

Skomentuj

Przetestowalem u siebie apmpa denon 4306 - posiada usb, hdmi, radio internetowe. Do kina spisuje sie bardzo dobrze. W stereo jest sredni. Podpinasz go pod koncowke np poa-2200 i masz kombajn do wszystliego. Dodam, ze ten 4306 ma ciekawy dac na pokladzie. Zestaw sprawdzony w dwuch systemach audio i w obu gral wiec z czystym sumieniem polecam. Do 3000 spokojnie znajdziesz taki zestaw.
                            <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
                              Przetestowalem u siebie apmpa denon 4306 - posiada usb, hdmi, radio internetowe. Do kina spisuje sie bardzo dobrze. W stereo jest sredni. Podpinasz go pod koncowke np poa-2200 i masz kombajn do wszystliego. Dodam, ze ten 4306 ma ciekawy dac na pokladzie. Zestaw sprawdzony w dwuch systemach audio i w obu gral wiec z czystym sumieniem polecam. Do 3000 spokojnie znajdziesz taki zestaw.
                              ALe nie posiada 3D :)
                              Muszę poszukać tą poa-2200. Dzięki za trop

Skomentuj

Serio tak z 3d korzystasz i do tego materiału tyle....

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                                  Serio tak z 3d korzystasz i do tego materiału tyle....
                                  No przecież widzisz ten dodany uśmieszek, to było pół żartem pół serio. ALe prawda jest taka że lepiej jak ma hdmi 1.4 niż miałby go nie mieć. 3 lata mam tv z 3d i może 5 filmów obejrzałem co nie zmienia faktu że całkiem fajnie się to oglądało.
                                  A jeśli chodzi o materiał 3d to uwierz mi że jest go wystarczająco dużo:)

Pozdr

Skomentuj

Ja mam też już dłuższy czas ale właśnie nie korzystam

Skomentuj

W wielu amplitunerach cyfrowy tor audio jest na dobrym poziomie . Gorzej jest z torem analogowym . Wtedy dobrze jak mamy zewnętrzną końcówkę mocy a amplituner ma wyjścia preout .
                                      Ja u siebie mam starego AVR 2309 . W kinie jest dobrze ale do stereo podpinam zewnętrzną końcówkę . Podpięcie nawet dość prostej końcówki sporo daje .

Skomentuj

Ale używasz nadal przed wzmacniacza z amplitunera, przerabialem to na dwóch amplitunerach i czysto stereofoniczny analogowy tor gra lepiej. Ja mam 3 końcówki stereofoniczne podpięte do kina

Skomentuj

Wszystko mi wchodzi po HDMI - BR , TV , KOMP . Wszystkie korektory w amplitunery wyłączone i włączony tryb DIRECT . W kinie konfiguracja z mikrofonu bez zewnętrznej końcówki .
                                          Obecnie końcówka stereo to BG2 "dual mono" .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X