Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik 18 cm do małej obudowy zamkniętej.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik 18 cm do małej obudowy zamkniętej.

Witam!
    Poszukuję 18 cm głośnika niskotonowego, który będzie miał szanse przyzwoicie zagrać w małej 13/14l obudowie zamkniętej. Byłbym bardzo wdzięczny za gotowe schematy całej kolumny, zależy mi na dość neutralnym czystym brzmieniu. Dlaczego akurat taki rozmiar? Posiadam kiepskie kolumny panasonica, na pierwszy rzut oka to producenci chyba nie do końca wiedzieli co robią, ale mniejsza, chciałbym dać tym całkiem ładnym paczkom bogatsze wnętrzności.
    Dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

Dayton DA-175

Skomentuj

Dziękuję ślicznie i jeszcze jedno pytanie, czy są może jakieś gotowe projekty oparte na tym przetworniku? Preferowałbym bardziej konstrukcje dwudrożne.

Skomentuj

Jeśli nikt nie zna takowej może być to po porostu jak najlepszy tweeter do zastosowania w tej konstrukcji, wielkość otworu montażowego nie gra roli. W tym przypadku to zależy mi na jak najlepszym stosunku cena/jakość, gdyż na remont tych kolumienek nie mam zamiaru przeznaczyć dużej kwoty a proponowany woofer już nieźle szarpie za kieszeń. Tweeter będzie oczywiście stosowany w konstrukcji dwudrożnej.

Skomentuj

Moim zdaniem szkoda wkladac tego daytona, do jakiego starego pudla po panasoniku. To bardzo dobre glosniki w swojej klasie i zasluguja na lepsza obudowe.

Skomentuj

usher 8935a też jest spoko do zamkniętej :)

Skomentuj

Ten usher jednak nie na mój budżet, 290 zł? Nie do tych paczek. A co do Daytona to on w tych panasonikach pomieszka... no miejmy nadzieję niedługo, mogę powiedzieć tyle, że ze względu na "problemy rodzinne" będzie musiał tam przeczekać. Tak czy inaczej kiedyś dostanie nowy lepszy domek.

Skomentuj

Czaruję...
              X