Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skytronic co z tym zrobić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

skytronic co z tym zrobić?

Kolega mi dał głośniki znanej i lubianej firmy Skytronic . Model 902.426 . Znalazłem dane tego głośnika i winISD (wersja nie pro bo nie mogłem ogarnąć) wyliczyła mi wielkość obudowy na 59 L . Myślałem nad zrobieniem monitorka z tego ale nie wiem czy te wyliczenia są poprawne (59 L !!!) Poza tym nie mam pojęcia na temat projektowania zwrotnic. Poza tym dostane od kumpla Visaton G20SC . Jak myślicie można to sensownie połączyć?
    Dołączam plik z danymi jakie znalazłem 370502.pdf

Zamieszczone przez sztapl Zobacz posta
    Znalazłem dane tego głośnika i winISD ... wyliczyła mi wielkość obudowy na 59 L .
    podstawowy blad poczatkjacego - program sam z siebie nic nie wyliczy!
    program z automatu oblicza jak najbardziej plaska ch-ke a nie optymalna obudowe
    to 8" wiec obudowa raczej mniejsza

Poza tym nie mam pojęcia na temat projektowania zwrotnic. Poza tym dostane od kumpla Visaton G20SC . Jak myślicie można to sensownie połączyć?
    watpie aby udalo sie to polaczyc. zwlaszcza ze sie na tym nie znasz, a nie da sie tego zrobic on-line

Kolega mi dał głośniki znanej i lubianej firmy Skytronic
    a to powinno byc chyba w cudzyslowiu?

Skomentuj

Moze jednak ?

Skomentuj

Według mnie szkoda Visatona, nie widzę cha-ki tego głośnika, ale 8" to raczej bardziej na 3 drogi.

Poczytaj może najpierw o pomiarach zestawów głośnikowych i chociażby o Speaker Workshop, bo bez tego ciężko będzie złożyć sensowną zwrotnicę...

Jak już składać kolumny, to lepiej na czymś normalniejszym, bo przetworniki to tylko jakaś część ceny, obudowa, wykończenie i przede wszystkim zwrotnice też generują koszty, a do zwrotnic to wypada mieć jakieś elementy żeby przetestować początkową wersję, a te też wcale tanie nie są.

Podejrzewam, że tanie wyjdzie jakaś gotowa konstrukcja i przynajmniej jakoś zagra.

Skomentuj

Przetworniki mam za darmo . Mdf , hdf, mam , farba jest a czesci na zwrotke nie beda duzo kosztowac. Pozatym nie szkoda mi kasy na zwrotke. A te skytroniki mam 3 moge dokupic 1jak potrzeba. Drodzy koledzy doradzcie cos przeciez to jest forum DIY . Kazde Diy dla mnie to zabawa a czy sie oplaca czy nie to niewazne. Ktos wydaje na alkohol a ktos montuje zwrotnice. I o to mi chodzi w DIY

Skomentuj

lepiej zrobioc z tego subwoofer niz kolumny

Skomentuj

Podoba mi sie . Myslalem tez o centrali. Mam stx fx-300 i raczej basu mi nie brak. Ale cokolwiek zrobic z tego bylo by fajnie. Masz Pawel jakis pomysl na suba?

Skomentuj

tylko na sluch
                nie wierzylbym w te parametry

Skomentuj

Czaruję...
                X