Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ciekawy głośnik (zobacz real TiS, on-axis, NF) STX27/300/8SS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ciekawy głośnik (zobacz real TiS, on-axis, NF) STX27/300/8SS

mam głośnik o parametrach jak ponizej.
    jest to 25cm woofer o X-max 7,5mm Xlim 18mm Xmeh 25mm moc 300wat
    membrana jest lekka i sztywna Fs ma bardzo niskie bardzo niski Qts (0,2) i wysoki jak na takie X-max SPL (ponad 90dB liczone ze wzorów) czekam na opinie odnośnie tego głośnika w co byście go zaaplikowali (ja juz mam co do niego pewne plany ale czekam na sugestie - to dość nietypowy głośnik - tu bardziej liczy się doświadczenie niz symulacje w win isd)

czekam na opinie - kto uwaza że ma godne uwagi parametry i charakterystyki niech podniesie ręke :P
    Załączone pliki

chodzi o stx'a 27/300/8SS? tak jest podpisana pierwsza ch-ka:)
    swoja droga bardzo ciekawy glosnik.

Skomentuj

Odkad mam dostep do profesjonalnej aparatury pomiarowej zaczalem mierzyc wszystko uszami :) Kilka kresek nigdy nie powie wszystkiego o glosniku. To trzeba po prostu uslyszec.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
        Odkad mam dostep do profesjonalnej aparatury pomiarowej zaczalem mierzyc wszystko uszami :) Kilka kresek nigdy nie powie wszystkiego o glosniku. To trzeba po prostu uslyszec.
        zgadzam się z Tobą w 100%

Skomentuj

ktoś tu spartolił całą sprawe :|

Skomentuj

:/ nie zauwazyłem..... Qrde

Skomentuj

Nie widze na www stx'a modelu STX27/300/8SS Masz jakiegoś zmutowanego z cewką od tego 42/300/ ??? ;D

PozdroO

Skomentuj

cewka magnes i nabiegunniki :)

Skomentuj

pytasz w co zaaplikowac(głosnik:-)?

odpowiedz: BR 35L 33Hz

Skomentuj

Sound Wave, o kórš to zabawke w końcu Ci chodzi ??

Skomentuj

Sound Wave cos przesadziles z tym Xlim i Xmech. Zawieszenia STX-a pozwalaja na wychylenia tylko +-10mm a u ciebie wzielo sie +-18 a nawet +-25mm!!?? Pomijajac zawieszenie membrany konstrukcja kosza glosnika nie pozwala na wieksze wychylenia wiec nawet z dlugim nabiegunnikiem i podwojnym magnesem nie wiele sie osiagnie.

Skomentuj

Czołem.
                        jak brzmi ? Ile kosztuje zdobycie tego głosniczka ?

Skomentuj

Powiedzcie w końcu o jaki głoœnik wam chodzi bo w ofercie stx'a nie widze takiego modelu STX27/300/8SS

PozdroO

Skomentuj

ja widze takie wyjscie Sound Wave, kupil sam magnes kosz nabiegunniki i cala rezte i posklejal to w domu :] i wyszlo mu cos takiego, jesli nie mam racji prosze o skorygowanie

Skomentuj

no nie do końca :P zamówiłem w STXsie i zrobili tego potwora specjalnie dla mnie :P
                              powiem tak głośnik rakieta. gra tak szybko że szok. kontrola membrany na naprawde wysokim poziomie (oczywiście z mocnym wzmakiem) głośnik ma równą charakterystyke i na ucho gra bardzo przyjemnie. niechciało mi się juz robić pomiarów pod kontem 15, 30, 60, 90 ale na ucho widać że charki kierunkowe są w normie jak na głośnik 25cm. ogromny układ magnetyczny to jest to!!.

zobaczcie jak to wygląda :P tylko się nieśmiać bo to działa!! (dla porównania "zwykła 27/150/8SS)
                              Załączone pliki

Skomentuj

Na 100% gosc z STX-a mówił Ci że kosz głosnika bedzie zbyt nadwyrężony przy takim cieżkim magnesie. Ale ty pewnie chciałeś sprobowac :)
                                No i niestety ten kosz nie pozwala na wieksze amplitudy niz ok +-10mm a to bardzo kiepsko. Mozna to obejsc dając specjalne (podniesione) zawieszenie dolne ale wtedy problem pojawi sie w małym zawieszeniu górnym.
                                Tak czy siak to koniec możliwości tego głośnika.
                                Ja widze jeszcze sens w zastosowaniu podwojnego magnesu (z wersji 15calowej) do glosnika 12cali.

Skomentuj

hehe tak tez chcialem napisac :P ale wybralem wersje ze Ty zrobiles :]

Skomentuj

słuchaj irek niech będzie te +-10mm to i tak duuzo. irek zawsze szukasz dziury w całym :P
                                    PS to ma stać w domu nie będe tym rzucał.....

Skomentuj

dla mnie wygląda super... widać że "ma" moc

Skomentuj

Każdy może sobie kupić takie cudo?? Jeżeli tak to jaka jest jego cena?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X