Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spróchniałe zawieszenie.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Spróchniałe zawieszenie.

Dzień dobry, niestety spróchniało mi zawieszenie w głośniku od suba aktywnego i chciałbym go wymienić na coś nowego. Proszę o jakieś propozycje, chciałbym raczej coś taniego, przyzwoicie grającego. Sub br, ok 27l, membrana 22cm, wzmacniacz 110W, z oznaczenia z tyłu wydaje mi się, że 8ohm. Głośnik Kenwood T10-0822-05. Pozdrawiam

http://www.stx.pl/gdn-22-140-8-scx.html

Taniej to jedynie Alphard LW800.

Skomentuj

Membrana ma 22cm, średnica rozstawienia śrub to 24,5cm. Jest jeszcze taki http://www.stx.pl/w-stx-10-2-150-8-f-s-mc-1264.html . Może być też coś trochę droższego.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Chyba jednak odpada ten co zaproponowałem. On do zamkniętej 45.
      Last edited by kaczor188; 29.08.2014, 13:33.

Skomentuj

Aha, to głośnik 10".
        To jest samochodowy głośnik? (mały litraż obudowy jak na głośnik 10")
        Jeśli tak to ja nie pomogę, nie orientuję się w tych głośnikach :blushing:

Skomentuj

Taniej wyjdzie naprawa niz nowy glosnik, a jak chcesz lepsza jakosc to trzeba calkiem nowy sub.

Skomentuj

Dlaczego nie pomyslales o naprawie?
            To jest najtansza i najlepsza opcja
            Zrobisz to sam? Poprowadzimy krok po kroku

Skomentuj

To jest domowy aktywny sub Kenwooda. Chciałem wstawić zdjęcia, ale ograniczenie jest do 1kb i mam z tym problemy O naprawie nie myślałem i nie wiem, czy w ogóle produkują części zamienne do tego głośnika. Jakby był jakiś głośnik w cenie ok 100zł to bym się skusił. Litrarz podałem 27, ale nie wiem czy się w to wlicza rurkę, czy nie. Ja podałem bez, razem z rurą 30l.

- - - - - aktualizacja - - - - -

o taki http://www.kenwood.de/WebFiles/File/...hive/sw301.pdf
              Last edited by kaczor188; 29.08.2014, 15:14.

Skomentuj

Pod oknem szybkiej odpowiedzi masz zaznaczone na czerowo jak dodac zdjecia

Oryginalnych czesci nie kupisz. Daj dobre zdjecia i zmierz dokladnie ten glosnik (srednica zewnetrzna zawieszenia, srednice wybrzuszenia i srednice membrany) to sie cos dobierze

Skomentuj

Dzięki, teraz będę wiedział. Jakiś pomysł co do głośnika ?

Skomentuj

Naprawa

Skomentuj

A zwiększając budżet do 150-200zł ?

Skomentuj

Nowe glosniki sie znajda. Ale ogranicza nas albo obudowa, albo moc wzmacniacza.
                        Tak wiec lepiej naprawic ten glosnik, a fundusze przeznaczyc na budowe nowego suba od podstaw

Skomentuj

Coś takiego ? 167 zł http://www.visaton.de/en/chassis_zub...on/w250_8.html
                          Last edited by kaczor188; 29.08.2014, 17:41.

Skomentuj

Raczej strata kasy. Skoro sie upierasz przy nowym glosniku to moze wiecorem cos sie znajdzie

Mozesz zrobic zdjecie wzmacniacza od srodka?

Skomentuj

Ja się nie upieram, robię to dla taty, a on chciałby to jak najłatwiej rozwiązać. Uważa, że był głośnik i grało, a jak mu powiem, że litrarz za mały lub wzmacniacz za mały to uzna, że nie wiem co mówie, bo przecież grało

Skomentuj

Paweł, wzmacniacz od środka jest cały zabudowany.

Skomentuj

skoro gralo to po co przeplacac?
                                  po co wydawac 200zl skoro mozna to naprawic za 20-50zl?

Skomentuj

Jak to zrobić i gdzie mogę kupić części ?

Skomentuj

daj dokladne zdjecia glosnika i wymiary
                                      do jednych da sie kupic same zawieszenia, do innych trzeba kupic membrane z zawieszeniem i to odkleic

czyscisz glosnik z pozostalosci zawieszenia i przyklejasz do membrany (o ile jest dojscie)
                                      pozniej centrujesz cewke (trzeba odkleic kopulke) i przyklejasz zawieszenie do kosza. po wyschnieciu kleju sprawdzasz czy nic nie ociera i doklejasz kopulke

Skomentuj

Naprawa głośnika jednak odpada, proszę o propozycje głośnika. Po pomiarze okazuje się, że jest to 4ohm głośnik. Skrzynia posiada strasznie długi br: fi7x32cm.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X