Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gotowce do 500zł jakie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gotowce do 500zł jakie?

Witam,
    Moja znajoma szuka dobrych kolumn do ok 500zł. Jako że bierze je na FV muszą być nowe, dlatego też temat DIY odpada. Chciałbym zasięgnąć rady na jaki sprzęt zwrócić uwagę, budżet nie jest duży więc wiem że nie ma co liczyć na cuda ale czasami można coś fajnie grającego znaleźć. Chodzi jej o monitory, aby można było je w razie czego podwiesić. Sprzęt który będzie to napędzał do stary Philips 70FA 930/00s

Prosze o pomoc i jakieś propozycję.

Pozdrawiam :)

Nowe i dobre za 500 zł ? Nie łudź się, że coś takiego znajdziesz.
    Może jakieś pseudo studyjne monitorki albo najtańsze Stxy.

Skomentuj

Za 500 i nowe? To lepiej sluchawki kupic :)

Skomentuj

Moga byc aktywne? Sluchalem ich i w porownaniu do innych popierdulek dzwiek jest naprawde na przyzwoitym poziomie. Nie sa to jakies olbrzymy i nie napedzisz nimi domowki ale do normalnego sluchania i jak maja byc nowe i to w granicach 500zl, to nie mam innego pomyslu.
        http://www.djshop.pl/k15,naglosnieni...-5-para-.html#
        Last edited by Spurek; 22.09.2014, 21:35.

Skomentuj

http://www.redcoon.pl/B396206-JBL-LO...?refId=skapiec

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://www.redcoon.pl/B334901-Magnat-Monitor-Supreme-200_G%C5%82o%C5%9Bniki-rega%C5%82owe?refId=skapiec

Musisz poszperać, grają zapewne podobnie i pewnie posłuchać raczej nie ma gdzie poza marketem.

Skomentuj

Wiem Panowie ze 500zł to jest śmiech na sali, no ale większego budżetu brak może -+ 100 maks
            Koleżanka kupiła jakieś aktywne w tym momencie, ale coś się odmieniło i chce za wszelką cenę podłączyć ten zestaw Philipsa. A to stary wzmacniacz i w żaden sposób nie podłącze tych kolumn aktywnych.

Może jeszcze jakieś propozycje?

Skomentuj

By mogły być używane to by co nieco powybierał...
              Np:
              http://allegro.pl/asw-sonus-s-75-mad...610047871.html

Skomentuj

Używki wchodzą w grę pod warunkiem że sprzedaje je komis bądź jakiś lombart, oni mogą wystawić FV. Może gdyby zwiększyć budżet do 800zł byłoby coś ciekawego, ewentualnie jakieś chińszczyzny do 500 które warto wziąć po uwagę?

Skomentuj

Jeśli muzyka będzie odtwarzana najczęściej z jednego źródła (które może jeszcze posiada regulacje poziomu sygnału wyjściowego) to przecież wzmacniacz można pominąć i kupić kolumny aktywne.

Skomentuj

kaka22, czytaj, kolega wyżej pisał że koleżanka która szuka tych kolumn ma aktywne ale jej się coś odwidziało i chce koniecznie kupić pasywne do tego wzmaka Philipsa

Skomentuj

A tak swoja droga smieszy mnie jak to co po niektorzy kupuja wszystko na FV, mozna by poszukac czegos fajnego uzywanego, ale nie musi byc nowe, bo swiat sie zawali jak nie kupi na FV, szczegolnie przy takim smiesznym budzecie, a do tego kupujac na firme zmianiaja sie warunki gwarancji (oczywiscie rozumiem jesli ktos kupuje np dla fundacji itp itd.)

Skomentuj

Gotowce do 1 tys

Witam
                        Tak więc koncepcja się zmieniła, koleżanka powiedziała że może wydać 1tys maksymalnie. W tej cenie coś ciekawego można już znaleźć? Jakieś propozycje Panowie?

Poza tematem, mnie też śmieszy branie wszystkiego na FV, ale to nie moja sprawa. Pracuje w sklepie i jak widzę co ludzie na fakturę biorą i rabaty chcą na kabelki za 10zł to śmiech bierze.
                        Last edited by Pawell_17; 24.09.2014, 11:01.

Skomentuj

Niech kupi nowe głośniki i zwrotnice na fakturę z jakiegoś gotowego projektu, a Ty jako dobry kolega sklecisz jej budki i to będzie najlepsze rozwiązanie za tysiaka

Skomentuj

Za tysiaka chyba złoży (jeśli chce) MX 140.

Skomentuj

Właśnie DIY odpada, ona chce gotowce :)

Skomentuj

A może coś rodzimej produkcji? http://pylonsklep.pl/pl/kolumny-pearl-monitor.html

Skomentuj

Już też nie miałeś czego zaproponować.. :)

Skomentuj

Do tysiaka to warto przemyslec Behringery http://mytune.pl/product-pol-2408-Be...y-pasywny.html

Skomentuj

Autor tematu nie napisał czego oczekuje od kolumn. Poza tym do 1000zł wybór jest bardzo ograniczony. Jeśli spojrzymy na rynek Hi Fi np z przed 10, 15 lat to okazuje się, że do tysiąca złotych byłoby nawet w czym wybierać. Ceny poszły w górę - niestety jakość już nie. Dlatego zaproponowałem coś polskiego, w przekonaniu, że nie życzą sobie kosmicznych marży za swoje produkty
                                      Ja mając 1000zł na kolumny wziąłbym kasę w kieszeń, poszedł do jakiegoś marketu (np sklepu nie dla idiotów), posłuchał bym kilku różnych zestawów w moich cenach i kupiłbym te, które najbardziej by mi się podobały. Innej drogi chyba nie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
                                        Autor tematu nie napisał czego oczekuje od kolumn. Poza tym do 1000zł wybór jest bardzo ograniczony. Jeśli spojrzymy na rynek Hi Fi np z przed 10, 15 lat to okazuje się, że do tysiąca złotych byłoby nawet w czym wybierać. Ceny poszły w górę - niestety jakość już nie. Dlatego zaproponowałem coś polskiego, w przekonaniu, że nie życzą sobie kosmicznych marży za swoje produkty
                                        Ja mając 1000zł na kolumny wziąłbym kasę w kieszeń, poszedł do jakiegoś marketu (np sklepu nie dla idiotów), posłuchał bym kilku różnych zestawów w moich cenach i kupiłbym te, które najbardziej by mi się podobały. Innej drogi chyba nie ma.
                                        Chyba sobie żartujesz :-) ?? Większej głupoty zrobić byś nie mógł, a masz 400 postów..

Nie dla idiotów, jest właśnie dla idiotów, a w szczególności jeżeli idzie o audio..

Skomentuj

Czaruję...
                                        X