Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SUB!!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SUB!!!!

xxx

mi by się nie chciało. Objętość ekwiwalentna jest coś ponad 350l, więc i obudowa musiałaby być duuuuża

Skomentuj

tak, ja sobie niedawno z nudów policzyłem, i dla uzyskania f3 poniżej 35 hz potrzeba około 150L :(

Skomentuj

Wyjdzie pralka. Szkoda czasu i pieniędzy.

Skomentuj

pralka moze i tak ale to jest 15" głosnik, a ludzie alpharda cw1202c pchaja w 160L

Skomentuj

za takie pieniądze to nawet dobrej 20 do suba nie kupisz więc zastanów sie czemy np gdn20/80/2 tonsila kosztuje ok 150zł a ten 42cm ponat 100zł pamietasz jak piasłem że to głośnik dla ludzi z kompleksami :) po prostu wyszło by ci coś wiekiego co niekoniecznie by dobrze grało. U jednych liczy się wygląd (w twoim przypadku wielkość) a u innych jakość. Pomyśl nad stx 27...... niekrórzy mówią że z tym można popróbować. Przemyśl:)

gdn20/80 /2 to głośnik typowy do suba a pozatym firma tonsil, która przesadza z cenami:(

Skomentuj

ten gdn42 jest w sam raz na impreze amatorska gdzie trzeba przyjedwabic basem(niekoniecznie dobrym jakosciowo)

w duzej budzie konczy mu sie mocowa na poziomie 120W :-), ale w 80-90L z BR na 34Hz moze niezle siekac stopką perkusji.

Skomentuj

a jaki masz pokoj?? bo jak zrobisz taka pralke to bedziesz mogl przez otwor wrzutowy wrzucic wszystkie swoje brudy i jeszcze sasiadow z miesiaca :P... do mieszkania max to mi sie wydaje seria 32 sc,ss po co wiecej...

Skomentuj

jak kolega ma 100m^2 pokój to proponuje zrobic suba na dwóch takich 42 w 200L obok siebie na froncie i urzyc tego jako stolika pod telewizor, albo dorobic oparcie dac do obicia i zrobic SOFE-SUBA...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

tak mnie teraz walneło ze te 42-300-4sc to nie jest wcaje głupia rzecz.

2xtakie cudo w 200L BR na 27Hz, spl94dB i 600W rms... nie głupie kino by na tym wyszło. takie do około 60m^2. Hmm... niezle by chodziło.

Skomentuj

nie wyspisz sie a poza tym wszystko by z takiego stolika spadalo wiec moim zdaniem bylby to zbedny bubel :p i niesadze zeby cale mieszkanie /dom naszego kolegi mial 200 m2

Skomentuj

xxx

Skomentuj

aha...no to powiedz na czym by miala owa zabawa polegac...bo ja osobiscie nie widze nic zabawnego w 42 cm nie najlepszym glosniku...chociaz ja tez bym sie pobawil tylko przybliz nam temat ow rozrywki?? bo ja to myslalem ze pralke bedziesz robic

Skomentuj

xxx

Skomentuj

aha. nie no po prostu w samym temacie nawet jes jak wol SUB...i sa nawet wykrzykniki. nie spradzalem tego glosnika bo nie widze ow sensu
                            1. nie mam mieszkania zeby ladowac taki glosnik
                            2. nie ma nic zabawnego w obsludze programu i pracy przy tym glosniku
                            3. glosnik na estrade sie nie nadaje do domu tez nie?? wiec nie wiem do czego
                            4 wydadje mi sie ze jak chcesz sie bawic to pobaw sie ciekawszymi przetwornikami z tej firmy... kapke mniejszymi i takimi z ktorymi mogl bys pozniej cos robic bo robienie czegos z czymi tak nie bedziesz mial nic wspolnego to bez sens...prawda :) nie chce cie wcale zdenerwowac anie nic ztych rzeczy... kazdy ma jakies rozrywki ty mozesz miec taka ja tylko wyrazam swoja opinie pozdro...:)

Skomentuj

xxx,
                              jak ci sie nudzi to praca sie zajmij! moze dostaniesz tip'a i bedziesz mial na lepszy glosnik!

Skomentuj

xxx

Skomentuj

xxx Daj znac gdzie pracuejsz. Tez chcialbym miec w pracy duzo wolnego czasu i jeszcze, zeby placili tyle, zeby bylo mnie stac na lepsze glosniki. :)

Skomentuj

dalej nie rozumiem sensu Twojego postu....

Skomentuj

ja bym go wrzucil conajmniej do off topic skoro ma to byc zabawa...

Skomentuj

wszyscy odradzają tego stx42 wiec daruj sobie---> napisz nowy post "jaki głośnik poradzicie do suba" potem w jakiej cenie, ewentualnie gdzie ma grac i ktos doswiadczony na pewno napisze coś rozsądnego

Skomentuj

Czaruję...
                                        X