Cześć, co sądzicie o głośniku tonsil gdn 20/100 ? Nada się w ogóle ten głośnik do czegokolwiek ? Chociaż by na subwoofer?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Co sądzicie o Tonsil gdn 20/100 ?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaJa wyznaje zasade, lepsze kolumny bez subwoofera, pomysl o lepszych kolumnach jesli brakuje Ci basu.
Skomentuj
-
W poprzednich kolumnach też miałem taki problem, załatwiłem sobie subwoofer na przetworniku 8' i bardzo fajnie to grało. W tych kolumnach co posiadam bas jest miękki, szybki i czasem potrafi walnąć mocniej. Ale cały czas mam taki nie dosyt niskich tonów po poprzednim zestawie. Możliwe, że to też wina akustyki mojego pokoju 8m2... W piątek będę się bawił ustawieniem.
/Edit:
Kolumny to Mb Quart 390.Last edited by Veers; 15.10.2014, 18:45.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Veers Zobacz postaW poprzednich kolumnach też miałem taki problem, załatwiłem sobie subwoofer na przetworniku 8' i bardzo fajnie to grało. W tych kolumnach co posiadam bas jest miękki, szybki i czasem potrafi walnąć mocniej. Ale cały czas mam taki nie dosyt niskich tonów po poprzednim zestawie.Last edited by magik558; 15.10.2014, 18:51.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaPopracuj nad akustyka, ja podobnymi kolumnami naglasniam teraz drugi 25m2 pokoj i nie ma absolutnie problemu z basem. W 8m2 powinno go byc naprawde sporo
- - - - - aktualizacja - - - - -
W takim pokoju proponował bym jakies dobre monitorki plus sub w budowie tl
- - - - - aktualizacja - - - - -
to chcesz zmienic kolumny czy nie ?? tu piszesz ze nie a w tym temacie co innego http://diyaudio.pl/showthread.php/24650-Budowa-Kolumn-%28TL-vs-Br%29
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Veers Zobacz postaWzmacniacz to Sony TA-F 570es i nie ma z nim problemu bo w innym pokoju zestaw gra tak jak trzeba. Mam po prostu akustykę pokoju słabą :/ .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez magik558 Zobacz postato wróć do starego sprzetu skoro gral jak trzeba... i po problemie
Skomentuj
Skomentuj