Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

na jakich utworach testujecie swoje kolumny ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

na jakich utworach testujecie swoje kolumny ?

poszukuje utworow do testowania kolumn ... jestem ciekaw jakich utworow używacie do testowania swoich kolumn... może macie jekies utwory na ktorych osobno testujecie swoje kolumny w sopranie basie srednich ? (jesli juz byl taki temat to prosze podac mi link do niegobo nie znalazlem sam )

- - - - - aktualizacja - - - - -

i odrazu moze pochwalcie sie jakie kolumny posiadacie :)

masz sprawdź sobie scenę (...):

Skomentuj

jakie kolumny posiadasz ?

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/12...a-sprz%C4%99tu - chwila szukania i jest.

Skomentuj

a takie pytanie co sadzicie jako znawcy sprzetu ,,bo chyba sa tu tacy '' o kolumnach Empire Royal Grenadier 9000 ? posiadam takie i zakochałem sie w ich dziwieku a slyszalem wiele kolumn

Skomentuj

Ktoś kto ma takie kolumny raczej nie pytałby się co inni o nich sądzą, tym bardziej że jak twierdzisz, słyszałeś wiele i masz swoją opinię.

Skomentuj

no mam swoja opinie , ale jestem ciekaw innych bo mam dopiero 2 lata praktyki w DIY

Skomentuj

Byl juz taki temat... Poszukaj
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja polecę płytę Naim - Ken Christianson - True Stereo (Unprocessed Analog Recordings)
                  Poniżej pełny opis co i jak ...

http://www.discogs.com/viewimages?release=2163405

Kawałek, który podał ir0nhide to The O-zone Percussion Group - Jazz Variants z płyty Manger z 2001 roku.

Ogólnie płyt jest multum albo i wiecej :)

pzdr

Skomentuj

Od siebie mogę polecić płyty "Focal JMlab" w skład wchodzi 8CD, bez problemu znajdziesz w internecie.

Do niskich tonów perkusja i gitarka basowa:
                    https://www.youtube.com/watch?v=CZUBvBJWYVc

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                      Samo audiofilskie plumkanie słabo nadaje się do testowania sprzętu. Warto testować sprzęt również na łojeniu np. Rammstein

Skomentuj

Na nagraniu wrzuconym przez ironhide doskonale slychac ze nawet sprzet za grubą kase niema szans z prawdziwym dzwiekiem. 1:0 dla muzyki na żywca.

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                          Samo audiofilskie plumkanie słabo nadaje się do testowania sprzętu. Warto testować sprzęt również na łojeniu np. Rammstein
                          A co chcesz usłyszeć w tej celej kakofonii?

Zamieszczone przez zbyszekh Zobacz posta
                          Na nagraniu wrzuconym przez ironhide doskonale slychac ze nawet sprzet za grubą kase niema szans z prawdziwym dzwiekiem. 1:0 dla muzyki na żywca.
                          I oceniles to oglądając film na yt
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czekaj a to nie ty slyszales glebie w samochodzie jak w rowie mariańskim :rolleyes:

Skomentuj

Ja ale ja tego słuchałem a nie oglądałem jak ktos słucha :)
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To pewnie od tej głebi ci cisnienie niespadło I od tego czasu już niesłyszysz dzwiekow w najwyższej oktawie. Różnica dynamiki I wybrzmien instrumentow jest bardzo zauważalna , a ja co niesłucham na włase uszy przecież to jest też material nagrany I odtworzony , co innego jakby byl w innym czasie I na innym sprzecie.
                                Last edited by zbyszekh; 20.10.2014, 20:28.

Skomentuj

A wiesz co to znaki interpunkcyjne typu przecinek i kropka?

Jeśli tak to popraw post aby dało sie go przeczytać i zrozumieć
                                  Zamieszczone przez zbyszekh Zobacz posta
                                  To pewnie od tej glebi ci cisnienie niespadlo I juz nieslyszysz dzwiekow w najwyzszej oktawie roznica dynamiki I wybrzmien instrumentow jest bardzo zauważalna a ja co nieslucham na wlase uszy przeciez to jest tez material nagrany I odtworzony co innego jakby byl w innym czasie I na innym sprzecie.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos
                                    Cytat Zamieszczone przez zbyszekh Zobacz posta
                                    Różnica dynamiki I wybrzmien instrumentow jest bardzo zauważalna
                                    Ech,film ten potwierdza że nie ma szans aby uzyskać taki efekt w domowych warunkach nawet na sprzęcie za milion dolarów:)Co więcej większość zestawów wykłada się na muzyce klasycznej.Wystarczy wybrać się do filharmonii a po powrocie na chwilę włączyć swój zestaw:(

Skomentuj

Tutaj dowiedzieliśmy się czegoś wiecej. Jacy tak naprawdę są nasi forumowi bohaterowie czy możemy im wierzyć w to co piszą. Słyszeli głębie ,a może to była płycizna tylko gość się najarał. To po co człowieku piszesz jak wogóle niewysilileś się żeby tego posłuchać. Nienawidzę ludzi bez chonoru, którzy wyśmiewają się z innych gardzę nimi.

Skomentuj

Witam żeby nie zaśmiecać forum bzdurami podłącze tutaj, https://www.youtube.com/watch?v=qNf9nzvnd1k nie wiem czy jest czym się chwalić, mój słuch to pasmo 30Hz-14KHz, a może to słuchawki, jutro sprubóje na kolumnach (słuchawki Sony MDR-X200) a może to mój wiek "38":biggrin:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X