Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory na zastępstwo Totem Mite

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitory na zastępstwo Totem Mite

Cześć wszystkim

Kilka lat temu bawiłem się trochę w elektroakustykę z wami na forum. Wykonałem sobie klony Totem Mite. Akademickie warunki, brak kasy i inne zajęcia odciągnęły mnie trochę od prób wykonania czegoś nowszego. Zresztą do tej pory jestem względnie zadowolony z Totemów. Teraz mam trochę kasy i nowe mieszkanie dlatego chcę wreszcie zrobić coś nowego. Ale do rzeczy:
    Poszukuje gotowego projektu monitorów 10-20l objętości. Interesuje mnie konstrukcja dwudrożna. Koszt samych głośników 800zł (no max. 1000zł). Słucham głównie rock, pop. kolumny będą napędzane wzmacniaczem opartym na LM4780 (wersja zrównoleglona więc przy 4ohm impedancji będzie lepiej niż przy 8ohm) W planach uruchomienie Symasyma do którego mam większość elementów zakupionych kiedyś. Pokój 25m2. Lubie dźwięk z kolumn zamkniętych ale rozumiem, że ciężko dostać głośniki, które się pod to nadają.
    Wstępnie spodobał mi się projekt Wavecor TW030 WA08 + Fountek FW168 ale.. widzę, że wysokotonowy kosztował wcześniej ok 130 zł a teraz krzyczą sobie 50 Euro. Chyba, że jest jakieś inne tańsze źródło tych głośników? Może jakieś inne ciekawe propozycje?

http://audiotransducers.com/pl/ponad...tw030wa08.html

Skomentuj

Biorac zestaw dodatkowo mozna oszczedzic jeszcze:
      http://audiotransducers.com/pl/drive...tw030wa08.html

Skomentuj

Ha w koncu wrocily "standardowe", zagraniczne ceny glosnikow wavecor
        Wlasnie przybili sobie gwozdz do trumny.

Skomentuj

O co chodzi, ja widzę i w euro i w zł podobne ceny bez względu na język strony. Widzicie coś innego? Ceny zależne od ip oglądającego, czy co?

Skomentuj

Nie chodzi o walute, tylko to, ze glosniki podrozaly prawie dwukrotnie.

Skomentuj

Ja widzę cenę za waverora 119 zł fountec 151 zł za komplet 483,80 zł
              Last edited by Tobike; 21.10.2014, 13:43.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                Jak jest z jakością sprzedawanych przez nich głośników, nie wciskają bubli?

Skomentuj

Głośniki są ok ja brałem u nich wavecory

Skomentuj

Możesz rozwinąć dlaczego przybili gwóźdź do trumny?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Rzeczywiście ceny są zależne czy przegląda się stronę z polskiego czy niemieckiego IP

Skomentuj

Zamieszczone przez lupuss Zobacz posta
                      Wstępnie spodobał mi się projekt Wavecor TW030 WA08 + Fountek FW168 ale..
                      Jak na 25m2 to proponuje poszukać lepszej alternatywy bo z pewnością na niskich tonach będzie krucho z tego zestawu.

Pomyśl nad takim zestawem.
                      http://diyaudio.pl/showthread.php/22...jekt-by-LuSzTi
                      a tutaj na gotowo
                      http://diyaudio.pl/showthread.php/22...WA06-by-sylvek

Przypomniałem sobie że był jeszcze taki projekcik
                      http://diyaudio.pl/showthread.php/23...ecor-WF182BD04

Ps. Ceny właściwie nie zmieniły się od kilku miesięcy kiedy poszły jakieś 10-15 procent .
                      Last edited by toopcool; 21.10.2014, 17:41.

Skomentuj

Rzeczywiscie tylko w Polsce cena jest normalna.... majac VPNa z niemiec tez mialem kosmiczne ceny.
                        Radze zatem sie zaopatrywac, poki jeszcze sie to nie zmienilo

Skomentuj

Rzeczywiscie tylko w Polsce cena jest normalna.... majac VPNa z niemiec tez mialem kosmiczne ceny.
                          Radze zatem sie zaopatrywac, poki jeszcze sie to nie zmienilo
                          A może Polakom wciskają tanie buble (np. jeden dobry, drugi trefny), a Niemcom drogo pełnowartościowe głośniki? Kupiłem raz 2 Wavecor'y i jeden był uszkodzony.

Skomentuj

Kupiłem kilkadziesiąt głośników i żaden nie miał wady lub uszkodzenia.

Skomentuj

Dzięki wszystkim za pomoc. Problem z cenami był rzeczywiście spowodowany korporacyjnym niemieckim internetem :) Zdecyduję się chyba jednak na Founteka. Jeśli nie wydoli na basie (zobaczymy jak się zgra z pomieszczeniem) to wtedy będzie dodatkowy argument żeby zrobić kolejny zestaw.

Skomentuj

Czaruję...
                              X