Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do suba na SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do suba na SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC

Witam. Od razu mówię, że szukałem szukałem i szukałem i jedyne co znalazłem to archiwum allegro. Problem jak w temacie. Poszukuje gotowego, bo nie znam sie na elektronice, panelu do suba, abym otrzymał system 2.1 Fajnie by bylo, gdyby moc satelitki na kanał wynosiła ok 20 W RMS max do 30. Głośnik rzekomo przyjmie 200 W ale ze względu na nie największy Bl mysle że odpowiednia moc na niskotonowy to 50-100 W RMS.
    Kojarzy może ktoś jakiś właśnie panel takowy możliwy do kupienia ? No i cena, fajnie by było sie zmieścić tak do 150 zł, max do 200
    Z góry dzięki :)

Link do głośnika: http://stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc.html

Nie mozliwe jest zmieszczenie sie w tek kwocie. Jesli dolozysz drugie tyle to mozesz sie rozejrzeć za czyms normalnym czy zlecic budowe.

Skomentuj

Co masz na myśli pisząc "czymś normalnym" ?
      Kiedyś udało mi się jakoś wbić na stronke archiwum allegro na której były takie panele i pamiętam że o mocach 80 w na sam sub chodziły po 100 zł. Wpisywałem potem ich nazwy w google, ale jakby nie istniały. Jeśli sprawne to mogą być i używane, nie ma problemu.

Skomentuj

Paweł miał przecież taki panel za 100zl nie dawno

Skomentuj

Na stronie jego profilu pisze, że nic nikomu nie zrobi bo nie ma czasu... Więc raczej odpada, niestety.

Skomentuj

Pawel mial jakiegos lezaka i chcial go sprzedać ale to bylo jeden kanał dalej a nie 3.

Skomentuj

ale to byly panele bez filtrow

byly na allegro "estradowe" panele 2.1 w cenie ok 300zl
              chyba 3x120w o ile dobrze pamietam
              net mi za wolno chodzi na szukanie :/

ewentualnie TDA7294 z e-bay
              ok 130zl za gotowe 2.1 (plus trafo, radiator i obudowa!!!)

Skomentuj

Czyli wychodzi 130x 3 :p

Skomentuj

130x 3 niby nie taka banalna propozycja bo mam zbudowaną kolumnę na 2x Alphard plus średnica i wysokotonowe dibeisi. Tak wiem, co to jest, nie wyzywajcie mnie :biggrin: ale kolumna super gra na imprezach a w lato stoi na podwórku i robi co do niej należy, pod starą wieżą. Gdybym zrobił taką drugą, a mam taki zamiar ( bo w końcu kosztuje mnie taka kolumna niecałe 100 zł ) plus subek to by było nieźle. Ale wtedy do 4x alphard sub nie byłby kompletnie potrzebny, mimo że kolumny strojone na 50 hz. Mi zależy na czymś bardziej do domu, skierowanego bardziej w jakość niż dB. Te z ebaya to całkiem niezły pomysł. przynajmniej nabrałbym troche doświadczenia związanego z budowaniem takiego sprzętu, niezła przygoda. Ale elekronika.... tyle co z fizyki, zero praktyki. Jak bym to dostał w ręce to nie miałbym pojęcia jak do tego zrobić zasilacz. Chyba, że to tam jest, ale takiej oferty nie znalazłem. I chyba zdecyduje się na jakiś słaby wzmak, bez wyjsćia na satelity. Je zrobię troche większe i kupie do tego wieże, jakąś dobrą aiwe z wyjściem na suba i dwa głośniczki. Na olx jest sporo tego w cenach 50-100 zł. Jak widzicie z kasą lipa. Po prostu boje się, że mocno zmarnuje ten głośnik. Będę dalej szukał, może coś jeszcze znajdę i na coś innego się zdecyduję. Rozumiem, że konstrukcjami w takim budżecie nie zawracacie sobie głowy, ale uwierzcie mi, fajnie to gra, przynajmniej w 99% tak, jak w to wierzę:biggrin:

Skomentuj

130zł x3!!

Skomentuj

Myle sie Pawel ?

Skomentuj

czytajac kolegi powyzszy wpis to raczej pomyslal ze to 3x130W

Skomentuj

http://allegro.pl/wzmacniacz-do-suba...tml?source=mlt myślałem, że o tym mowa.

Skomentuj

Jesli chcesz cos sam złożyć taniej to nawet nie szukaj tylko kupuj tego puki jest.

Skomentuj

Tyle, że to poza głośnością nie ma innych regulacji.. :/

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                Tyle, że to poza głośnością nie ma innych regulacji.. :/
                                Bo tam wyjscie jest juz po filtrach z gory ustalonych przez producenta.
                                Swoja droga ten wzmak nie jest dedykowany do domowych kolumn dla potencjalnego audiofila (hihi) stad brak regulacji czestotliwosciowej nie powinien znaczaco przeszkadzac w uzytkowaniu, jezeli tylko uzywamy go zgodnie z przeznaczeniem i przy użyciu mixera
                                Last edited by Spurek; 28.10.2014, 16:51.

Skomentuj

Zamieszczone przez Spurek Zobacz posta
                                  Bo tam wyjscie jest juz po filtrach z gory ustalonych przez producenta.
                                  No i to jest wada tego panelu..

Skomentuj

Skoro Paweł nie robisz już wzmaków 2.1, to niestety zrobię samego suba z takim czymś http://www.subwoofery.pl/page13.php (moc wydaje mi się, że będzie idealna) i podepnę to pod wieżę.

Skomentuj

Zamieszczone przez sztuku Zobacz posta
                                      (moc wydaje mi się, że będzie idealna)
                                      Wydaje Ci się...
                                      Poza tym brak regulacji fazy...

Jezeli chcesz już skorzystac z ich oferty, to zastanow sie raczej nad tym:
                                      http://www.subwoofery.pl/page16.php
                                      Last edited by Spurek; 28.10.2014, 18:45.

Skomentuj

Skoro Paweł nie robisz już wzmaków 2.1,
                                        nigdy nie robilem :blink:
                                        o niestety zrobię samego suba z takim czymś http://www.subwoofery.pl/page13.php (moc wydaje mi się, że będzie idealna) i podepnę to pod wieżę.
                                        to ja juz bym wolal kupic tego z allegro i go nieco przerobic. kupic glosnik 2x4r i wykorzystac pelna moc panelu

Skomentuj

Czaruję...
                                        X