Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino z samych centralnych?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kino z samych centralnych?

Witam
    Ponieważ wpadły mi w ręce kolumny mirage omni c150 (kolumny centralne szt. 5) oto moje pytanie
    Czy można stworzyć kino z kolumn centralnych? Czy trzeba pozmieniać w nich zwrotnice, a może wystarczy korekcja na ampli ?
    pozdrawiam:)

pewnie ze mozesz - smialo rob

Skomentuj

Centralne z reguły są strojone (nie grają dołem) więc sub od 60 a lepiej 80hz cięty w amplitunerze wskazany i wszystkie głośniki na small to będzie ok

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
        Centralne z reguły są strojone (nie grają dołem) więc sub od 60 a lepiej 80hz cięty
        chyba nie wiesz o czym piszesz. takie budzetowe monitory czy centralne potrafia byc w kinie dzielona na 200Hz!
        zeby podzielic pasmo na poprawnych 80-100Hz trzeba by pewnie wywalic kondy z tych centralnych (zapewne ma "subsonica")

Skomentuj

Noe wiem bo nie miałem takich, mam jakiś tam jamo z trochę lepszej serii. Zwrotnica dwudrozna jak do normalnego zestawu. Głośniki 16 więc nawet tragedii nie ma. Po zaaplikowaniu osobnej końcówki sieje basem a amplituner na kalibracji wykrywa jako duży głośnik pełno pasmowy. Kiedyś miałem jakiś heco i również nie było udziwnien w zwrotnicy. Raczej wielkość obudowy i strojenie plus małe głośniki

Skomentuj

no to miales szczesci ze trafiales na lepszy sprzet
            to co ja monowalem to 99% mialo wbudowane kondy hi-pass :p

Skomentuj

Jedne tanie co miałem styczność to cat ale tam była tylko cewka malutka i kond i jakieś sony ale te z kolei były puszczone pełnym pasmem i tylko kond na wysokotonowke więc reguły nie ma

Skomentuj

Dzięki za pomoc

Skomentuj

Czaruję...
                X