Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil GDN 11/35/1 4 ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil GDN 11/35/1 4 ohm

Witam. Drodzy Forumowicze czy znany Wam jest projekt z udziałem wooferka gdn 11/35/1 ? Jeśli nie to bardzo prosiłbym o propozycje wysokotonówek, z którymi można połączyć ten głośnik. Bardzo byłbym wdzięczny za uargumentowanie podpowiedzi - dlaczego akurat z tym można i z czego to wynika. Pozdrawiam

Trudno nazwać ten głośnik wooferem.. A wysokotonówka zależy tu od twoich preferencji, opcji jest wiele.
    To będą 2 drogi?

Skomentuj

2 drogi mały litraż. Midwoofer. Lepiej ?

Skomentuj

Mam te midwooferki.
        Fajny głośniczek , dobre średnie , niezłe na basie ( jak na wielkość ).
        U mnie grają w 5l z GDWK 8/50/3 ale to zdecydowanie za cienki wysokotonowy dla nich.
        Kiedyś łączyłem z GDWK 10/80/19 i to już dużo lepiej grało.

Skomentuj

Mógłbym prosić o projekt zwrotnicy ?

Skomentuj

Zamieszczone przez David853 Zobacz posta
            2 drogi mały litraż. Midwoofer. Lepiej ?
            No lepiej zwrotnicę możesz zrobić mając obudowę.

Skomentuj

Niestety do lata nie mam czasu ani możliwości żeby zrobić pomiary i zaprojektować zwrotnicę (jeszcze nigdy tego nie robiłem więc zajęłoby mi baardzo długo), dlatego preferowałbym gotowy projekt, w szczególności, że toopcool poleca połączenie z 10/80/19 czyli pewnie i zwrotnicę podkładał

Skomentuj

Nie zapisałem sobie zwrotnicy na jakiej to odsłuchiwałem ( GDN 11/35/1 + GDWK 10/80/19 ). Nie robiłem gotowej konstrukcji i nie mam dokumentacji . Robiłem jedynie odsłuchy porównawcze tego midwoferka z kilkoma tanimi wysokotonówkami TONSIL-a .

Skomentuj

W takim razie całe przedsięwzięcie poczeka aż będę miał wolne... Dziękuje za odpowiedzi :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X