Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SW 807 8ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SW 807 8ohm

mam głośnik alpharda SW 807 8 ohm i jestem ciekawy (tak czyto teoretycznie) czy on się do czegoś nadaje, czy na popielniczke czy co, ale tak szczerze:)

http://www.alphard.pl/index2.htm

Miałem kiedyś 2 takie alphardy w obudowach zamkniętych po ZGN30Unitry,grały tak sobie,słaba efektywność,a do bass reflexu nie polecam ,jak już to wersje 4 ohmową.pozdro

Skomentuj

irek robił pomiary parametrów tych głośników i spl wyszedł 78dB !!!

Skomentuj

to nie tego irek robil pomiary, tylko SW803Z- calkiem co innego

Skomentuj

a sory mój błąd. ten na oko wygląda że moze nawet zagrać. o ile parametry ma takie jakie ma a z tym moze być cięzko....

Skomentuj

Mam takie tylko 4ohm.

Grają naprawdę nieźle. Mam postawione kolumny z podwójnymi SW807 4ohm i bass jest bardziej odczuwalny niż słyszalny, co oznacza dobre zestrojenie z obudową b/r.
            Jesli szukasz taniego niskiego tonu to mysle ze bylby to dobry wybór.
            Zaznaczam, ze znam konstrukcje podwojna 4ohm. Nie wiem natomiast jak zachowałaby sie wersja 8ohm.

Skomentuj

hmmm a ja zrobilem sobie na SW 807 4ohm subik do seicento:) obudowa zamknieta ok 22L mmooocno wytlumiona i baaardzo solidna:) dalem mu jakies 90W i byl basss ze sie od foteli moznabylo odbijac.zadnych zgrzytow zadnego charczenia.. naprawde mily gleboki i mocny bas. a lezalo to to w malym bagazniczku Fiacika. jak go sprzedawalem to poszedl razem z autem bo sie kupujacemu spodobal i doplacil za niego(!) :) ogolnie moje doswiadczenie z SW 807 jak najbardziej pozytywne...

Skomentuj

miałem sw607 , i jak na takiego malucha ma niski basik a co wazne bardzo miekki, bez zadnego dudnienia bez trasków , rownomierne rozłożenie wytrzymałośc mocowa w 18 litrach bardzo duza 60 W tylko dostał ale to ic dla niego , dodam ze to 18 litrów closed :) a sw807 gdy niesprawdzalem i chyba już nigdy nie sprawdze :P

Skomentuj

Czaruję...
                X