Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem ze słuchawkami na bluetooth

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem ze słuchawkami na bluetooth

Witam, szukam już od kilku dni i nic interesującego nie znalazłem, więc stwierdziłem, że może tutaj znajdę rozwiązania drażniącego problemu.
    Zakupiłem słuchawki bezprzewodowe PHILIPS SHB7000 z myślą o podłączeniu ich głownie do komputera. Problem polega na tym, że najlepszy producent na świecie tj PHILIPS nie zainteresował się utworzeniem jakichkolwiek sterowników do wyżej wymienionych słuchawek, więc działają one w windowsie jako "zestaw słuchawkowy", co za tym idzie? same złe rzeczy. Mianowicie kiedy używam słuchawek tylko do odtwarzania muzyki działają całkiem dobrze, wiadomo... dźwięk pozostawia wiele do życzenia, ale można go tolerować. Natomiast kiedy zachcę używać słuchawek z mikrofonem również do rozmowy no to... KIBEL. Dźwięk spada do tak niesamowicie niskiej jakości, że trudno wytrzymać. Podsumowując kiedy mikrofon zostanie aktywowany przez windows jakość dźwięku jest nie do wytrzymania. Zdążyłem wyczytać, że tak dzieje sie niemal z każdym zestawem słuchawkowym w windowsie.... Może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać ?

PS: Komputer to Lenovo y580 z Windows 7 64.

Sprzężenie akustyczne mikrofon-słuchawki?
    Zmienna przpustowoć gdy dzieli się kanał bezprzewodowy na słuchawki i mikrofon? (zalezne od bluetootha?, nie wiem)
    Last edited by El_liero; 28.11.2014, 23:50.

Skomentuj

Czaruję...
    X