Ten hypex ma dodatkowe wzmocnienie niskiego basu, stad takie wyniki. Bez tego zapomnij o takim zejsciu z tego glosnika. Ogolnie rozwiazanie bardzo dobre, ale musi byc ta korekcja.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer diy do 1500zł
Collapse
X
-
Nie no wydaje mi się ze wzmacniacz tez tu odgrywa dużą rolę :-) sub od gościa Humble Homemade Hifi jest jednak w obudowie zamknietej bez membrany biernej wiec w tym wypadku wzmacniac musi robić tez niezła robotę ze sub schodzi do 18Hz
Tak wygląda projekt
http://www.humblehomemadehifi.com/do...oncert_Sub.pdf
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Matador Zobacz postaWg tego projektu obudowa jest ze sklejki 40mm wszędzie, włącznie ze wzmocnieniami. Czy to nie jest czasem przesada?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waldi198 Zobacz postaCzym grubsza obudowa tym lepiej?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Matador Zobacz postaZgadza się, tylko że obudowa z tego projektu ma brutto 120l, a netto 48.
Skomentuj
-
Sam ci wskazałem, żebyś sie do niego zgłosił. W życiu miałem 3 subwoofery w OZ (closed). Wszystkie moim zdaniem miały taki bass audiofilski do muzyki jako tło basowe, a nie efekty do kina. Pamiętaj, że OZ ma zawsze mniejsza efektywność do b-r a zatem potrzebuje więcej wattów. Jest po prostu ciszej przy tych samych wattach w stosunku do b-r. Nie miałem membrany biernej więc się nie wypowiadam.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
odświeżę temat, bo rozglądam się tak jak autor tematu...
szukam głośnika do suba który sprawdzi się w kinie, salon 20metrów...
aktualnie mam tiw 250x, lecz chce zmienić na cos mocniejszego z lepszym zejściem, budżet 1000zł, mysle nad beyma power 15
wolałbym głosnik 4ohmowy-mam wzmaka 400w/4ohm rms
a co powiecie o głosnikach car audio?(myślę o subach RE AUDIO)
Skomentuj
Skomentuj