Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw 2.1 do pokoju 13m2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zestaw 2.1 do pokoju 13m2

Witam. Chciałem zapytać jaki kupić zestaw 2.1 do pokoju 13m2. Zależy mi na dobrej jakości dźwięku jak i na bardzo mocnym bassie. Sprzęt ma się dobrze sprawdzać przy oglądaniu filmów jak i podczas słuchania muzyki. głośniki będą podłączone pod komputer.

Kwota jaką mogę przeznaczyć to 700 zł.

Masz jakiś wzmacniacz czy to całość kwoty łącznie z wzmacniaczem

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
      Masz jakiś wzmacniacz czy to całość kwoty łącznie z wzmacniaczem

Ile będę musiał dopłacić za wzmacniacz?

Skomentuj

Zamieszczone przez leman Zobacz posta
        na bardzo mocnym bassie
        Na czym???

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
          Na czym???
          Może źle to napisałem ale Myślę że każdy wie co miałem na myśli.

Skomentuj

Za całość z wzmacniaczem mogę dać 1500 zł.

Skomentuj

Jaki wzmacniacz przewidujesz ? Jeden do subwoofera z wbudowanymi koncowkami dla kolumn ?
              Last edited by _NATAN_5064; 10.12.2014, 12:42.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                Jaki wzmacniacz przewidujesz ? Jeden do subwoofera z wbudowanymi koncowkami dla kolumn ?
                Nie bardzo się na tym znam więc zdam się na was.

Skomentuj

Na obecny poziom zaawansowania audiofilskiego proponuję:
                  http://proline.pl/?p=MULLOGGLO0064
                  ...

Skomentuj

Oj, widzisz, leman. Jak piszesz o dobrym basie, to kolegom z forum przychodzi do głowy min 10 do 15cali głośnik, kilkaset watów mocy i obudowa wielkości pralki... A jak piszesz o dobrej jakości dźwięku to się dopiero zaczyna kojarzyć. Każdemu co innego i w budżecie raczej nie mającym wiele wspólnego z 1,5kzł.

Musisz trochę bardziej skonkretyzować pytanie.
                    Czy chcesz robić sam, czy masz zaplecze, jaki masz pokój, ile miejsca itp itd.

Żeby było dwa+jeden przyzwoitej jakości musisz sobie wybrać jakieś monitorki do zrobienia/kupienia i do tego suba. Sam sub, takie minimum które ktoś ci zaproponuje pewnie na 10-12calach z stxa, jeśli wykonasz własnoręcznie to kilkaset złotych, trzeba wybrać do tego jakiś wzmacniacz, trafo, filtr itp. Monitorki - najtańszy projekt z forum to znowu kilkaset złotych. Do tego wzmacniacz stereo.
                    Później okaże się że słyszysz wszystkie fanaberie komputerowej karty muzycznej i zacznie się szukanie daca, albo lepszej karty itp.
                    Ale: Wielki plus jest taki, że w budżecie jaki włożysz, raczej nie znajdziesz na rynku nic co pobije twoją produkcję jakością. Nawet ciężko będzie coś takiego znaleźć w używkach.
                    Minus taki, że czeka cię mnóstwo pracy czasu i nauki.

Więc... propozycję Przemka należy wziąć poważnie do serca, jeśli nie jesteś gotów na powyższe wyrzeczenia.

Skomentuj

Jeśli chodzi o własnoręczne wykonanie sprzętu to bardzo chętnie się tego podejmę. Ze zrobieniem skrzyni basowej nie będzie najmniejszego problemu, pracuje w zakładzie stolarskim więc miejsca, sprzętu i materiału nie braknie. Tylko czy ktoś mógłby napisać co muszę kupić? gdzie znajdę projekt wykonania samej skrzyni basowej? I jakich informacji będziecie potrzebować o pomieszczeniu w którym głośniki będą miały grać? Z samym montażem elektroniki nie powinno być większego problemu. Czy koniecznie muszą być satelitki czy ewentualnie można je zastąpić jakimiś nie dużymi stojącymi kolumnami? No i w końcu jaki wzmacniacz kupić do całości?

Skomentuj

No to proponuję tak:
                        Wybierz sobie coś stąd: http://diyaudio.pl/forumdisplay.php/39-Projekty
                        Jak zrobisz i zagrają już kolumny, to wtedy zdecydujesz czy chcesz suba. Większość z tych projektów ma na tyle dużo basu, ze radzą sobie z normalną muzyką.

Jeśli mogą być podłogówki, to zachęcę cię do tego: http://diyaudio.pl/showthread.php/24...t-by-raven1985 tyle, że wysokotonówka jest niedostępna, ale Raven już się zabiera za update projektu. Jeśli zrobisz ten projekt to sub już nie będzie ci potrzebny. One naprawdę schodzą nisko.
                        Co do wzmacniacza, to tutaj wybór używek jest spory i raczej koledzy ci lepiej podpowiedzą. Ze swojego niedużego doświadczenia mogę ci polecić grundiga V3 lub V4, co jest to samo co universum M-A1000. Wyrwałem go za 100zł a jak go podłączyłem, to okazało się że dotychczas grająca yamaha r-s700 poszła na sprzedaż. Zwykle te wzmacniacze chodzą po 200-300zł.
                        Jak już będziesz miał grający zestaw, to jeszcze jakieś źródło inne niż integra w kompie by się przydało. Na forum popularna karta to EMU-204 też do kupienia za 250zł.

Ale to później. Najpierw wybierz projekt kolumn.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                          No to proponuję tak:
                          Wybierz sobie coś stąd: http://diyaudio.pl/forumdisplay.php/39-Projekty
                          Jak zrobisz i zagrają już kolumny, to wtedy zdecydujesz czy chcesz suba. Większość z tych projektów ma na tyle dużo basu, ze radzą sobie z normalną muzyką.

Jeśli mogą być podłogówki, to zachęcę cię do tego: http://diyaudio.pl/showthread.php/24...t-by-raven1985 tyle, że wysokotonówka jest niedostępna, ale Raven już się zabiera za update projektu. Jeśli zrobisz ten projekt to sub już nie będzie ci potrzebny. One naprawdę schodzą nisko.
                          Co do wzmacniacza, to tutaj wybór używek jest spory i raczej koledzy ci lepiej podpowiedzą. Ze swojego niedużego doświadczenia mogę ci polecić grundiga V3 lub V4, co jest to samo co universum M-A1000. Wyrwałem go za 100zł a jak go podłączyłem, to okazało się że dotychczas grająca yamaha r-s700 poszła na sprzedaż. Zwykle te wzmacniacze chodzą po 200-300zł.
                          Jak już będziesz miał grający zestaw, to jeszcze jakieś źródło inne niż integra w kompie by się przydało. Na forum popularna karta to EMU-204 też do kupienia za 250zł.

Ale to później. Najpierw wybierz projekt kolumn.
                          Czy jest możliwość żeby kupić wszystkie części łącznie z głośnikami w jednym miejscu?

Skomentuj

Zależy który projekt. Polink.com.pl może? Każdy ze sklepów ma nieco inną ofertę.

Skomentuj

Czaruję...
                            X