Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

8 -10 cali na suba w closed

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

8 -10 cali na suba w closed

Witam

Rozglądam się za głośnikiem do suba. Pokój ok.20m2
    Nie potrzebuję dużego ciśnienia a jak najlepszą jakość i szybkość.
    Miejsca nie za wiele stąd wybór 8" max 10" Obudowa closed.

Wielu z was przewertowało sporo głośników może ktoś z was polecić coś ciekawego ?
    Kwota na woofer 300-400 zł jak warto to stówke dorzucić się da

8 cali TIW 200 XS :)

Skomentuj

Ja będę próbował wcisnąć 10" AWXa w closed ... nie wiem jaki z tego będzie wniosek ale pomału do celu

Skomentuj

Przeglądając europe-audio wybrałem wstępnie kilka wooferów 8cali.
        http://www.europe-audio.com/document...seas\h1288.pdf

http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=6974 Dość rzadko spotykany u nas woofer, może ktoś z was go miał ?

http://www.europe-audio.com/document...23NRXS45-8.pdf Chwalone ostatnio na forum głośniki SB, nie miałem z nimi nigdy do czynienia, choć trochę niskie QTS jak na closed.

http://www.europe-audio.com/document...n\295-100s.pdf No i wyjeżdżający za budżet Dayton, wysokie QTS i ogólnie wydaje się interesujący.

Muszę sobie jeszcze wrzucić w symulator.

No i zostaje jeszcze TIW również poza budżetem

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
        Ja będę próbował wcisnąć 10" AWXa w closed ... nie wiem jaki z tego będzie wniosek ale pomału do celu
        Za STXa dziękuję, w moim budżecie można mierzyć wyżej

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
          Za STXa dziękuję, w moim budżecie można mierzyć wyżej
          Przecież nie napisałem "wsadź STXa będziesz zadowolony" tylko ze ja takowego będę działał więc możnaby kiedyś porównać pomiary czy coś

Skomentuj

8955a w 40L oz
            Sprawdza sie swietnie
            Nie liczone a słuchane
            Walczyłem od 55L w br idąc w dół z litrazem i az do oz
            I w oz zagrał najlepiej

Gorąco polecam

Bezpośrednio porównywany do tiw i bardziej mi pasował usher

Do tej pory tylko jeden 8" zagrał mi lepiej ale kosztuje 2,5x tyle co usher
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz posta
              8 cali TIW 200 XS
              Nie ma innej możliwości w tym budżecie
              "Bierz Pan będzie Pan zadowolony"

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              8955a
              o 100PLN droższy jest .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                o 100PLN droższy jest .
                Kwota na woofer 300-400 zł jak warto to stówke dorzucić się da
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no ale do ushera musi dołożyć już 150 :P

Skomentuj

Dzięki Panowie za typy, szczerze mówiąc to byłem pewien że wystąpią tutaj właśnie te dwa głośniki : Usher i Visaton :).
                    Myślałem też nad czymś nowym, czego jeszcze nie było na forum stąd linki z europe audio.

Skomentuj

Żeby było coś nowego na forum to trzeba właśnie zaryzykować i przetrzeć szlak

Skomentuj

8955a w 40L oz
                        Rozumiem że słuchane ale widziałeś -3db w takiej budzie ?
                        -3db 71 Hz
                        -6db 47Hz

Skomentuj

Tego seasa tez mielismy
                          Bardzo szybko poszedł w swiat
                          Bardzo słaby glosnik, bas z niego był poprostu dziwny i nie precyzyjny

Rfck mniej wiecej ocenilem wielkość obudowy
                          Mogła byc większa bo wypychalismy ja 1L butelkami coli
                          Glosnik był bardzo dynamiczny, grał jako sub, ciety na 80Hz
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeśli chcesz coś nowego to spróbuj Gladen SQX08 . Co prawda nie jest to głośnik domowy, ale testowałem go w domu w 11L obudowie zamkniętej. W takiej roli fajnie się sprawdzał w stereo - nie narzucał się, odzywał się wtedy kiedy powinien i był też bardzo szybki.

Skomentuj

Tego seasa tez mielismy
                              Bardzo szybko poszedł w swiat
                              Bardzo słaby glosnik, bas z niego był poprostu dziwny i nie precyzyjny

Rfck mniej wiecej ocenilem wielkość obudowy
                              Mogła byc większa bo wypychalismy ja 1L butelkami coli
                              Glosnik był bardzo dynamiczny, grał jako sub, ciety na 80Hz
                              Zatem seas papa.
                              Hmm ten usher był napędzany wzmakiem z jakąś korekcją ?
                              Według symulacji nie schodzi nisko a jak to odsłuchu ?
                              Może wiesz gdzie można go kupić poza akkusem ?

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
                              Jeśli chcesz coś nowego to spróbuj Gladen SQX08 . Co prawda nie jest to głośnik domowy, ale testowałem go w domu w 11L obudowie zamkniętej. W takiej roli fajnie się sprawdzał w stereo - nie narzucał się, odzywał się wtedy kiedy powinien i był też bardzo szybki.
                              To już pompka do której trzeba władować trochę prądu więc i koszt wzmaka będzie większy. Ale dzięki za propozycje
                              Pozatym ciężko pewnie będzie go kupić jak tak wstępnie przejrzałem gugla.

Skomentuj

Rozumiem że słuchane ale widziałeś -3db w takiej budzie ?
                                -3db 71 Hz
                                -6db 47Hz
                                Nie ma co bezgranicznie patrzec na symulacje, ja mam kolumny na 2x W200S w closed, wg symulacji f3 w okolicach 50Hz a schodza nizej niz niejedne 10 calowe garnki w BR ktorym f3 wychodzilo po 35Hz
                                Last edited by Bumpalump; 22.12.2014, 00:44.
                                Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                  Nie ma co bezgranicznie patrzec na symulacje, ja mam 2x W200S w closed, wg symulacji f3 w okolicach 50Hz a schodza nizej niz niejedne 10 calowe garnki w BR ktorym f3 wychodzilo po 35Hz
                                  To ja wiem o tym że to tylko symulacja.
                                  Skąd wiesz że niżej ? masz pomiary ? bo na słuch to wiesz Pozatym pomieszczenie ustawienie robi swoje.

Skomentuj

Hmm ten usher był napędzany wzmakiem z jakąś korekcją ?
                                    Glosnik grał jako subwoofer napędzany dls a6
                                    Żadnej korekcji poza hpf na 70-80Hz i wklejony faza w kolumny frontowe na 15ce rewelatorze i morelu supremo

UWAGI MODERATORA
                                    kondrax to nie jest dział ogłoszeń!
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Skąd wiesz że niżej ? masz pomiary ? bo na słuch to wiesz
                                      No wlasnie na sluch, a przeciez sprzetu sluchamy a nie ogladamy wykresy, oczywiscie pomieszczenie ma wplyw ale kolumny w moim pokoju zawsze stoja w jednym miejscu
                                      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                        No wlasnie na sluch, a przeciez sprzetu sluchamy a nie ogladamy wykresy, oczywiscie pomieszczenie ma wplyw ale kolumny w moim pokoju zawsze stoja w jednym miejscu
                                        Tego czego nie ma na wykresie tego nie słychać.
                                        Chodziło mi o to że pokój podbija bas a nie o ustawienie kolumn.
                                        Z oglądania wykresów można np. zaprojektowac zwrotnicę a dopiero potem ją odsłuchać i wprowadzic ewentualne korekty.

W europe audio jest TIW :) , jego symulacja wygląda już zmacznie lepiej
                                        Może jeszcze jakaś opcja ?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X