Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3SM - Seas STX Studio Monitor jaki tweeter

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3SM - Seas STX Studio Monitor jaki tweeter

Witam,
    Zabieram się za robienie kolumn z ww. projektu. Jedynie co mi w nim za bardzo nie pasuje to głośnik wysokotonowy z metalową kopułką, gdyż słucham muzyki raczej electro/dance i mogą kłuć po uszach. Chodzi mi o ten http://www.seas.no/index.php?option=...ers&Itemid=462 .
    Moglibyście mi polecić jakiś zamiennik w podobnej cenie o podobnych parametrach, lecz bez metalowej kopułki? No chyba, że to nie robi aż takiej różnicy, to wtedy zrobię wszystko wg projektu.
    Z góry dzięki,
    Pozdrawiam

Zamieszczone przez Qstosh Zobacz posta
    Moglibyście mi polecić jakiś zamiennik w podobnej cenie o podobnych parametrach, lecz bez metalowej kopułki? No chyba, że to nie robi aż takiej różnicy, to wtedy zrobię wszystko wg projektu.
    Z góry dzięki,
    Pozdrawiam
    Poszukaj projektu AWX + AWX czyli MX140
    Głośniki STX obydwa i zwrotnica do nich jest

Skomentuj

Dzięki za odp.
      Tylko, ze do nich zwrotnica strasznie drogo wychodzi i jest grubo słabszy od tamtego
      250 W Speaker system power
      . 50 W Program Power
      . 25 W AES Power Handling
      . 8 Ohm Nominal impedance
      . 92 dB Sensitivity
      Znaczy nie wiem jak ta moc i skuteczność będą wpływały, bo już mnie raz skarcili :)
      Znaczy może by się opłacało, tylko czy zwrotnice da radę jakoś taniej skombinować niż 200 zł za sztukę?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ehh to już sam nie wiem.
      Jakbym robił kolumny na przetwornikach z kolumn mx 140 to lepiej obudowy zrobić jak w projekcie 3sm czy jak do mx140?

Skomentuj

Obudowy nie zmienia się na widzimisię, rozmieszczenie głośników, kształt frontu, umieszczenie BR, to wszystko jest brane pod uwagę podczas pomiarów przy tworzeniu zwrotnicy.
        Więc głośniki z mx140 w obudowie 3sm, NIE

Skomentuj

UWAGI MODERATORA

O 3sm był juz temat
          Znajdz i odśwież tamten
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
          X