Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalony antyczny supertweeter, co teraz ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Spalony antyczny supertweeter, co teraz ?

Witam,

Sprawa wygląda następująco sylwestra nie przeżyły supertweetery, dodatkowo spaliło cewki w zwrotnicy 12db / okt. Parametrów głośnika nie znam wiem tylko, że ma 4 ohm, indukcyjności spalonej cewki zwrotnicy też nie znam. Więc nie mam jak określić częstotliwości podziału. Wymiarowo da się tam wstawić GDWK tylko co ze zwrotnicą ? A tak to wygląda, to ten polipropylenowy w dużych pudłach.

Pozdrawiam

To sa male cewki, bodaj 19mm. Ciezka sprawa z naprawa. Moze poszukaj cos na niemieckim ebayu.

Skomentuj

Szukałem, ale są nie do zdobycia. Więc trzeba je czymś sensownym zastąpić :)

Pozdrawiam

Skomentuj

witam mam podobny kłopot spalił mi sie jeden wysokotonowy nic na nim nie pisze /ktoś/ lub konstruktor zerwał oznaczenia głośnika gdyby ktoś rozpoznał co to może być to może udało by sie gdzieś znależć i dokupić lub zastąpić jakimś innym z podobnymi parametrami ten aluminiowy tweeter grał w starych trój-drożnych /chyba niemieckich/ dużych monitorach z na średnicy grał duży kopułkowy AUDAX HD 13 D 37 i 21 cm też AUDAX ale pieczątka jest nie czytelna

Skomentuj

Może wkleisz zdjęcie?

Daj sobie szansę.

Skomentuj

właśnie nie mogę coś mi nie idzie

Skomentuj

no udało sie prosze o pomoc w ustaleniu ,, dziada,,

Skomentuj

Nie wiem co to ale ładny :)
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Matalowy! A nie jakis plastik, tfu :)

Kiedys spalilem wysokotonowke a ze bylem na chorobowym bo mnie grypka dopadla wiec nie moglem jechac kupic cewki. Wiec sam sobie nawinalem :) Piknie nie bylo ale cos tam gralo :)

Skomentuj

Proponuje odkrecic te 3 srubki, zdjac panel wyjac kopulke z cewka i zmierzyc srednice cewki i kupic taka srednice na allegro jakas tytanowa czy jedwabna. Zeby bylo jednakowo wymienic i w drugim do kompletu.

Skomentuj

I będzie miał kopulke z Allegro... Całkowicie przypadkowa

Szukaj na jebaju albo Allegro takich samych kolumn
                      Moze ktos sprzedaje uszkodzone
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                      X