Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino domowe - POMOCY !

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kino domowe - POMOCY !

Witam
    Nie wiem czy jest to dobra tematyka na to forum, ale chciałbym się was zapytać o zdanie. Szukam kina domowego do ok.3000zł. Interesuje mnie system 2.1 lub 5.1. Będzie on mi służył do oglądania filmów na telewizorze Sony Bravia lub do słuchania muzyki. System będzie stał w pomieszczeniu na bazie prostokąta :cool:

DIY czy firmowe, nowe czy używane...?

Skomentuj

Wielkosc pomieszczenia?
      Wiecej kina czy muzyki?

Skomentuj

Firmowe wraz z końcówką. Fajnie jakby końcówka miałą funkcje nagrywania filmów i odtwarzania z płyty CD. Pomieszczenie ok.30m2. Odległość od sprzętu 3-4m

Skomentuj

Zamieszczone przez szalony123 Zobacz posta
          Firmowe wraz z końcówką. Fajnie jakby końcówka miałą funkcje nagrywania filmów i odtwarzania z płyty CD.
          po slownictwie widac ze nie masz wielkiego doswiadczenia i dowolne plastikowe kino z supermarketu by sie nadawalo...

ale ze my tu stawiamy nacisk na audio to zaproponuje najtansza opcje ktora dobrze gra
          http://www.stx.pl/stx-kd-200-n-5-1-kolor-czarny.html
          1600zl i zostaje 1400zl na amplituner + odtwarzacz
          http://allegro.pl/pioneer-vsx-329-bd...926941035.html podalem pierwszy z brzegu - poszukaj takiego ktory ma funkcje jakie ciebie interesuja

na allegro masz duzo tanich zestawow z duzymi kolumnami za rozsadne pieniadze. ale ja bym tego nie kupowal. juz nie raz naprawialem takie wynalazki i to lepiej wyglada niz gra :/
          a te STXy to najtansze co warto kupic

Skomentuj

Witam wszystkich, podepne się pod temat,mam dylemat dotyczący zakupu kina domowego.
            Mam możliwość kupienia używki zestawu do kd głównie,filmy z neta pobrane Hd jest to:
            amplituner ONKYO TX-SR577 + blu-ray ONKYO DV-BD507 + głośniki zestaw KLIPSCH Synergy F1 x2 , Synergy B2 x2 i głośnik centralny Synergy C1.
            Za 2tys.
            Czy to dobry zestaw?.Może kupić co innego jak tannoy v4 (dwie kolumny) i v1 (centralny i dwa boczne) za 1500 i do tego aplituner koło 800zł np. do wyboru
            Onkyo 607
            Hk 255
            Yamaha 765.
            Denon1910
            Proszę o poradę, pokój około 20-25m2.

Skomentuj

W tak dużym pokoju, w ogóle kino bez suba to porażka będzie, widzisz że koledzy piszą o stx i nie bez przyczyny, zobacz ich ofertę i później szukaj amplitunera do tego, ja mam yamahe z serii 7xx i spokojnie się nadaje do tego

Skomentuj

Wolę uzywke lepszą kupić niż kiepski nowy zestaw. Może jeszcze jakiś sub dokupie kiedyś.
                Ale teraz czekam na opinie co do kolumn w podobnej cenie i jakosci grania.

Skomentuj

akurat te KLIPSCHe głównie ze względu na zastosowany głośnik wysokotonowy mają specyficzny dźwięk - sugeruję najpierw posłuchać.

Skomentuj

Zamieszczone przez jozekp3 Zobacz posta
                    Wolę uzywke lepszą kupić niż kiepski nowy zestaw.
                    dlatego proponuje te STXy. wyglad moze nie powala, ale za to do brzmienia nie mozna sie przyczepic!
                    te markowe tanie zestawy sa ladniej wykonane, sa markowe, ale nadal czesto nie graja odpowiednio :/

Skomentuj

Paweł, nie czepiaj się do wyglądu. Jak idę do sklepu i patrzę na "firmowe" konstrukcje (te bardziej budżetowe, ale też np klipscha) to się rzygać chce.
                      IHMO na amplituner, nawet używany wydaj nieco więcej. Ostatnio miałem w miarę bezpośrednie porównanie yamahy 1200 czy 1400 i którejś nowszej 7xx. O ile granie tej 1xxx mi się w miarę podobało, o tyle tej 7xx buczał basem jak zarzynany osioł. Męczyło mnie to koszmarnie.

Skomentuj

Miałem też 1400 i przyzwoicie to w kinie się sprawowało, z 771 jest więcej zabawy ale idzie dojść do sensownych ustawień, ale niestety 771 ma hdmi i obsługuje nowe kodeki więc chcąc nie chcąc trzeba było dokonać zmiany

Skomentuj

O tu jest z hdmi http://allegro.pl/yamaha-rx-v1700-7x...949192255.html
                          tylko jakoś strasznie tanio, ihmo do sprawdzenia dlaczego.

Skomentuj

Sprzęt z linku powyżej polecacie? Czy jest za tanio wystawione, a co za tym idzie coś z nim nie tak?
                            Dzięki za szybka odp

Skomentuj

Brak pilota, ja jednak w takim sprzęcie chciałbym mieć pilota :)

Skomentuj

Sprawdź jeszcze info dokładnie bo czasem było hdmi ale tylko miało wejście video i przesylalo dalej, a audio i tak trzeba było przez spdif podać

Skomentuj

Niestety ktoś mnie uprzedził w zakupie i kupiłem tanio zestaw Yamaha v563 i 5.0 Quadral quinta 5000f za 900 zl.
                                  Jaki subwoofer polecicie. Myślę by zmienić tą yamahe może na nakamichi av8 a sub. mordaunt ms309?

Skomentuj

Up. Ktoś doradzi dokupilem już sub magnat 301a

Skomentuj

Miałem coś podobnego, masakra buczydlo, stx samochodowy 12 lepiej gra

Skomentuj

Czaruję...
                                      X