Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niskośredniotonowe 17-18cm do 150zł/szt.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Niskośredniotonowe 17-18cm do 150zł/szt.

Witam,
    to pierwszy mój post na tym forum, do tej pory jedynie przeglądałem forum.

Poszukuję głośników niskośredniotonowych o średnicy 17-18cm w cenie ok. 150 zł/szt. Planuję budowę małych, dwudrożnych kolumn podłogowych.
    Od głośników oczekuję w miarę fajnego basu (tak aby w muzyce nie musieć wspomagać ich subwooferem) oraz poprawnej średnicy. Wstępnie planuję je połączyć z GDWK 10/80 T, które posiadam, z czasem zmienię je na coś porządniejszego i zrobię zwrotnicę z pomiarami, bo te Tonsile szału nie robią, choć przyznaję, że lubię ich brzmienie.

Zastanawiam się nad Peerless SDS 164, Fountek FW168 - chyba, że w tej cenie znajdzie sie coś lepszego - niekoniecznie nowe i w tym miejscu proszę o sugestie innych głośników w podanym przeze mnie przedziale cenowym. Kolumny zagrają z amplitunerem Sony STR-DE 598 i zastąpią stare zbudowane na 2 x STX 20-120-4 AW, GDM 14-100-8 oraz Tonsil GDWK 10/80T. Wyrosłem już z etapu głośności i chcę zbudować coś dojrzalszego co zagra znacznie lepiej.

Zamieszczone przez markocieszyn Zobacz posta
    Wstępnie planuję je połączyć z GDWK 10/80 T
    Bez sensu teraz wiązać się z kosztami zwrotnicy, jak po jakimś czasie zmienisz Tw. to znowu będziesz musiał robić nową...
    Łączenie MW za 150żł z kopulka za 50zł to też nie zbyt dobry pomysł, w dodatku nie wiem czy da się ją połączyć z tak dużym wooferem...

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
      Bez sensu teraz wiązać się z kosztami zwrotnicy, jak po jakimś czasie zmienisz Tw. to znowu będziesz musiał robić nową...
      Łączenie MW za 150żł z kopulka za 50zł to też nie zbyt dobry pomysł, w dodatku nie wiem czy da się ją połączyć z tak dużym wooferem...
      Jeśli faktycznie ten Tonsil nie ma szans na sensowną współpracę z poszukiwanym przeze mnie niskośredniotonowcem to jestem w stanie zwiększyć budżet na kopółkę, myślę, że coś sensownego za ok.100 zł dało by się znaleźć. Pytanie tylko co?

Skomentuj

Przeglądnij projekty na forum...
        może np. szklane STXy (LuSzTi)

Skomentuj

Przejrzałem dział projekty i zdecydowałem się na nowy projekt, nie mniej jednak nie na STX-ach. Może ma ktoś na sprzedaż w rozsądnej cenie 2 szt. Peerless SDS 164 lub HDS 164. Wiem, ze nie ten dział, niestety nie spełniam warunku 30 postów.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
            Przeglądnij projekty na forum...
            może np. szklane STXy (LuSzTi)
            Które to są szklane stx'y..?

A dlaczego nie spróbować z Tonsilem 15/40/5 i ewentualnie do tego lepszą górę?

Skomentuj

Czaruję...
            X