Witam, niestety po małym remoncie pokoju (9m2!) nadszedł czas rozstania sie z TL na AWX gdyż kolumny są za duże i nie mam możliwości ustawienia ich jak należy. W tej chwili miejsce odsłuchowe niestety jest na środku pokoju co jak wiadomo jest chyba najgorszym z możliwych przez co odczuwalny jest wyraźny brak niskich rejestrów więc postanowiłem zmienić TLki na jakieś małe monitorki z którymi będę miał więcej możliwości jeśli chodzi o poszukanie optymalnego ustawienia.
Muzyka wszelaka ale głownie rock, dnb, chilstep.
Myślałem o obudowie z BR z przodu max 12L, budżet ciężko powiedzieć bo nie wiem za ile uda mi sie sprzedać o ile wogóle AWXy i ceramika do tego oczywiście można trochę dołożyć.
Nie ukrywam że zależy mi na gotowym projekcie więc myślałem o takich zestawach:
- Monacor 135C + Peerless XT25TG30-04 choć przy cenie Monacora zaczyna się już robić niezła sumka
- AKKUS Y1 słuchałem Usher s520 i jak na moje gusta trochę krzykliwa góra czego nie lubię ale ponoć Akkus gra łagodniej
- TW030 WA10 + Fountek FW146 - nie wiem jak z basem
Zdaje sobie sprawę że basu i zejścia będę miał mniej niż z TL-ek ale przy tym co słucham ma on raczej większe znaczenie niż piękne wokale.
Prosiłbym was o jakieś sugestie, propozycje.
Pozdrawiam.
Muzyka wszelaka ale głownie rock, dnb, chilstep.
Myślałem o obudowie z BR z przodu max 12L, budżet ciężko powiedzieć bo nie wiem za ile uda mi sie sprzedać o ile wogóle AWXy i ceramika do tego oczywiście można trochę dołożyć.
Nie ukrywam że zależy mi na gotowym projekcie więc myślałem o takich zestawach:
- Monacor 135C + Peerless XT25TG30-04 choć przy cenie Monacora zaczyna się już robić niezła sumka
- AKKUS Y1 słuchałem Usher s520 i jak na moje gusta trochę krzykliwa góra czego nie lubię ale ponoć Akkus gra łagodniej
- TW030 WA10 + Fountek FW146 - nie wiem jak z basem
Zdaje sobie sprawę że basu i zejścia będę miał mniej niż z TL-ek ale przy tym co słucham ma on raczej większe znaczenie niż piękne wokale.
Prosiłbym was o jakieś sugestie, propozycje.
Pozdrawiam.
Skomentuj