Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przesiadka na monitory...dylemat

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przesiadka na monitory...dylemat

Witam, niestety po małym remoncie pokoju (9m2!) nadszedł czas rozstania sie z TL na AWX gdyż kolumny są za duże i nie mam możliwości ustawienia ich jak należy. W tej chwili miejsce odsłuchowe niestety jest na środku pokoju co jak wiadomo jest chyba najgorszym z możliwych przez co odczuwalny jest wyraźny brak niskich rejestrów więc postanowiłem zmienić TLki na jakieś małe monitorki z którymi będę miał więcej możliwości jeśli chodzi o poszukanie optymalnego ustawienia.
    Muzyka wszelaka ale głownie rock, dnb, chilstep.
    Myślałem o obudowie z BR z przodu max 12L, budżet ciężko powiedzieć bo nie wiem za ile uda mi sie sprzedać o ile wogóle AWXy i ceramika do tego oczywiście można trochę dołożyć.
    Nie ukrywam że zależy mi na gotowym projekcie więc myślałem o takich zestawach:
    - Monacor 135C + Peerless XT25TG30-04 choć przy cenie Monacora zaczyna się już robić niezła sumka
    - AKKUS Y1 słuchałem Usher s520 i jak na moje gusta trochę krzykliwa góra czego nie lubię ale ponoć Akkus gra łagodniej
    - TW030 WA10 + Fountek FW146 - nie wiem jak z basem

Zdaje sobie sprawę że basu i zejścia będę miał mniej niż z TL-ek ale przy tym co słucham ma on raczej większe znaczenie niż piękne wokale.
    Prosiłbym was o jakieś sugestie, propozycje.
    Pozdrawiam.

A te monitorki postawisz sobie na podlodze czy regale?

Skomentuj

Będzie trzeba to i do ściany przymocuje, docelowo jest szeroki stolik rtv ale jest kilka miejsc i nie nie będą wciśnięte w jakąś półkę w meblościance. Jakbym miał miejsce na standy to bym zostawił podłogówki.

Skomentuj

A nie możesz zrobić użytku z tych AWX skoro je masz? Np. po prostu MX140

Skomentuj

No wlasnie, wrzuc awx w monitor :)

Skomentuj

Tak prawda też o tym myślałem z tym że nie do końca MX-140 bo mam ceramika a zwrotnica jest jak opisywano...niedopracowana no i paczki z MX są już dość spore bo zalecana obudowa to 16L
            O ile ceramika mógłbym wymienić na coś do czego juz jest gotowa zwrotnica o tyle z wielkością obudowy już gorzej chyba ze zmodyfikuje wymiary obniżając je troszke stosując BR szczelinowy.
            A jak się ma pod względem jakości dźwięku MX do wyżej wymienionych propozycji?

Skomentuj

Panowie tylko takie krótkie pytanko, czy warto dołożyć do tego Monacora SPH-135C? bo waham się między Fountek-iem 146 a wlasnie tym Monacorem

Skomentuj

Zainteresuj się też SBA .
                Są 2 projekty Yoshiego i paroha .

Skomentuj

Czaruję...
                X