Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naprawa starych kolumn STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Naprawa starych kolumn STX

Znajomy chciałby wymienić uszkodzone głośniki w starych kolumnach STX. Są to kolumny trójdrożne na głośnikach GDN 10/80/8, GDM 10/80-8 i GDWK 7/80-8. Głośniki są już oczywiście niedostępne. Czy znajdą się jakieś zamienniki dla nich w obecnej ofercie STX? Nikt nie oczekuje cudów, ale może da się tam wsadzić coś, żeby to dalej jakoś grało, bo w obecnych głośnikach pianka nie przetrwała próby czasu?

Jaki to symbol kolumny? Ten GDN to chyba ma inny symbol.
    Wstaw to co pasuje wymiarami np. z oferty STX. Albo poszukaj projektu z gotową zwrotnicą i głośnikami o takich wymiarach oraz mniej więcej podobną obudową. Rozumiem że zwrotnicy nie będziesz zmieniał tak ze raczej zostaje Ci pierwsza opcja.

Skomentuj

Jak tylko pianka, to wymień górne zawieszenie sam, pewnie dogadasz się z stx na wysyłkę, albo wyślij do nich na naprawę. Ja bym zaczął od kontaktu z nimi.

Skomentuj

Symbolu w tym momencie nie mam, bo widziałem same głośniki, ale postaram się zdobyć. Sam myślałem o wymianie zawieszeń, ale nawet nie wiem czy takie sprzedają. Poza tym wspominał, że coś tam się spaliło, chociaż najprawdopodobniej chodziło o wysokotonowe, które są dodatkowo "wciśnięte". GDN to oczywiście GDN 20/80/8 na plastikowym koszu.

Skomentuj

pisz do STXa - trzymaja jeszcze czesci do napraw

Skomentuj

Czaruję...
          X