Witam wszystkich. Szukam nowego zestawu, aktualne Microlaby Solo7C bardzo dobrze się sprawują (wymieniłem sobie kable, wytłumiłem) jednak brakuje mocy trochę no i jakościowo poszedłbym wyżej jednak. Większe doświadczenie mam w słuchawkach, ale myślę, że preferencje brzmieniowe z takiego sprzętu też się nadają do wyboru głośników więc może napiszę. Jeśli chodzi o bas lubię jak jest go dość dużo, niskie zejście, mocny kick i dynamika, średnica ewentualnie zaakcentowana w wyższych pasmach, zdecydowanie nie wycofana, mocna, muzykalna i energiczna, wysokie łagodne, strasznie nie lubię sybilantów i "wbijania igły" w uszy. Dużo detali, dobra scena i separacja instrumentów. Brzmienie ma być żywe, muzykalne, strasznie nie lubię technicznej suchoty. Na zestaw (kolumny + amp) mam około 2 tysiące, mogę wydać dużo mniej jak i trochę więcej. Pokój to około 10 metrów, kształtem prostokąt (proporcje 2:1) Chciałbym żeby były ładne i duże. Będą rozstawione na krótszej ścianie (~2m na całą szerokość) i około 2m ode mnie. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Podłogówki do 10m2 + wzmacniacz do ~2000zł
Collapse
X
-
Zamieszczone przez TrueFaith Zobacz postaJeśli chodzi o bas lubię jak jest go dość dużo, niskie zejście, mocny kick i dynamika, średnica ewentualnie zaakcentowana w wyższych pasmach, zdecydowanie nie wycofana, mocna, muzykalna i energiczna, wysokie łagodne, strasznie nie lubię sybilantów i "wbijania igły" w uszyZamieszczone przez TrueFaith Zobacz postaaktualne Microlaby Solo7C bardzo dobrze się sprawują
-
Prodigy Cube + Muses 8820 póki co, potem planuję coś lepszego do HiFiManów He-300.
Jak będzie trzeba to wydam i 2,5 czy 3k ale to już totalne maksimum. Oczywiście część wymagań może być niespełniona lub nie musi być to najlepszej klasy (np. słabsza dynamika, nieco zawężona scena etc.) zależy tylko mi na takim zarysie muzykalnego i żywego brzmienia z przytupem
Skomentuj
-
A przejrzałeś chociaż projekty i napisałeś swoje spostrzeżenia, konkretne pytania?:)
http://diyaudio.pl/forumdisplay.php/39-Projekty
http://diyaudio.pl/forumdisplay.php/24-Home-Audio
Skomentuj
-
Pisałem kieedyś do kilku ludzi i każdy zbyt zajęty żeby cokolwiek zrobić nie dla siebie, a więc raczej szukam czegoś allegro/olx, z tym że nie znam się na tym za bardzo, na necie potwornie ciężko znaleźć jakieś sensowne opinie, jeden coś chwali, drugi miesza to z błotem i weź tu nie zwariuj. Może chociaż jacyś producenci lub modele których mógłbym orientacyjnie szukać ?
Skomentuj
-
Bo tak to jest jak się kupuje po opiniach z netu, nie każdy lubi to samo i nie każdemu podoba się to samo, ostatnio na as była opinia o 3sm i mając te kolumny i czytając ten opis powiedział bym że mówimy o różnych zestawach, jeśli to możliwe próbuj posłuchać przed zakupem a jeśli już to opinie z netu tak na góra 5% traktować poważnie i pomocnie
Skomentuj
Skomentuj