Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub na GDN-20-80 od stx 4th bandpass kilka problemów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub na GDN-20-80 od stx 4th bandpass kilka problemów

Witam wszystkich

Na początku zaznaczam, że jestem nowy w temacie budowy głośników więc proszę o trochę cierpliwości ze strony zacnych forumowiczów

Ale do sedna - chciałbym zbudować suba (głównie dla samych eksperymentów z obudową pasmowo-przepustową) opartego na głośniku WM.STX.8.1.80.4.F.S.MC (GDN-20-80)

http://stx.pl/wm-stx-8-1-80-4-f-s-mc-gdn-20-80.html

Przeprowadziłem oczywiście symulacje w WinISD (25l część zamknięta 15l/60Hz otwarta):

I teraz pytanie czy dobrze kombinuję oraz co można by poprawić.

Uprzedzając wasze pytania wybrałem taki a nie inny głośnik bo kosztuje grosze, obudowa natomiast interesuje mnie ze względu na swój minimalizm (brak elektronicznych filtrów/zwrotnic).

Na koniec dodam, że jeśli coś sensownego z tego wyjdzie sub będzie grał z głośnikami które niedawno zrobiłem na przetwornikach
    WM.STX.5.1.140.8.F.S.MC.X (GDN-14-100-SCX) + PJ
    na podstawie postów lklukasza i irka

Na koniec dodam tylko, że będę bardzo wdzięczny za każdą konstruktywną krytykę.
    Last edited by qrak1; 23.01.2015, 20:38.

Az sie nie che wierzyc ze ktos uzyl tego glosnika do suba tak jak i ja :-P
    Ja nie robilem zadnych pomiarow, poprostu zlozylem zamknieta budke ktora mi pasowala, i wyszla 24 litry :-) Wylozylem od srodka gabka, i gra nawet fajnie :-) I ten Sub gra mi razem z monitorami na 14-100-scx :-)

Skomentuj

Czaruję...
    X