Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

KOMORA BEZDECHOWA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

KOMORA BEZDECHOWA

Witam:)

Zamierzam zbudować u siebie w domu komorę bezdechową. Pomieszczenia jeszcze nie mam, ponieważ będzie dopiero budowane. Wymiary pomieszczena będą ok 10 * 3m. Chciałbym wytłumić sciany jak najtańszym kosztem (wytłoczki do jajek, gąbka dla szewców, ocieplacz odziezowy itp). Czy mogę prosić o jakieś wskazówki na temat wytłumiania ścian lub linki do stron o tej tematyce. Przejrzałem większość linków na tej stronie, ale są tam profesionalne komory bezdechowe, na których budowę niestety nie posiadam funduszy.

Z góry dziękuję za wszystkie nadesłane odpowiedzi i pozdrawiam

Według mnie na komorę bezdechwą nadaje się niemal każde pomieszczenie w bloku z betonu i stali, Tylko górale nie mają tak łatwo bo u nich co drugi dom jest z desek.
    Pozdrawiam
    Ps nie nadają sie też lekkie altanki z drzewa.

Skomentuj

ja juz jestem naszczescie po robocei w sumei jas mam zrobiona w piwnicy mam tam pokoik o wymairach 3 x 4 m na sciany powiesilem stre koce gdzie niegdzie dalem pod to stare walki z rogowek pod sufit przykleilem trioche wytloczek od jajek i grube przescieradlo na podloge do pomiarow lub odluchow rozkladam miekka stara koldre ale i tak czasami jest wariactwo
      ogolnie pokoj jest bardzo mieciutki i nie ma klamki boje sie ze milosc do audio prowadzi do takich pomieszczenie dobrze ze JESZCZE nie mam za duzego sweterka :) hmmmm

Skomentuj

Nie bezdechowa, tylko BEZECHOWA :-)

Bez Echa czyli BEZECHOWA

Bez Dechu? :)

Skomentuj

a no tak sorki komory bezdechowej to ja nie mam

Skomentuj

No Bezdechowa czyli bez dech czyli bez desek

hehe

Skomentuj

Lepiej mieć duże pomieszczenie i nie bawić się w wytłumiania. Duże pomieszczenie da dłuższy czas najszybszego odbicia od ściany przed którym zakończy sie pomiar. Odbicie od podłogi wytłumić można kołdrą i po kłopocie.

Skoro jest lato to najlepiej wyjść na podwórko.

Skomentuj

a moze ta komora zapiera dech w piersiach :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez paffik
                  a moze ta komora zapiera dech w piersiach :-)
                  albo nie ma wentylacji i powietrze kończy sie po godzinie przebywania...

Skomentuj

ta komora Łukasza musi być bardzo romantyczna :)

Skomentuj

człowiek + grochówka + komora bezechowa = komora gazowa :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X