Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na Tang Band W5-1138smf

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer na Tang Band W5-1138smf

Witam! Zamierzam zrobić subwoofer samochodowy i po części do słuchania w domu. Chcę aby był stosunkowo mały i miał dobrą jakość w stosunku do ceny. Na tym forum wielokrotnie polecaliście ten woofer. Jaką obudowę do niego zrobić i gdzie w polsce można go teraz kupić. Zasilać go będę wzmacniaczem do subwoofera na tda1556q myślę że akurat. Proszę o szybką odpowiedź pozdrawiam :)

Zamieszczone przez audiofil92 Zobacz posta
    tda1556q
    ten wzmacniacz nie wykorzysta calego potencjalu glosnika. Jest za slaby.

Skomentuj

Jeżeli chcesz mieć dobrą jakość dźwięku w samochodzie przy stosunkowo dobrej mocy to bez przetwornicy się nie obejdzie.. Możesz zmostkować kilka wzmaków na 12V, może coś w d class? Tylko przy takim rozwiązaniu leci jakość..

Skomentuj

Dziękuję za szybką odpowiedź! Co do wzmacniacza to zastosuje inny nie ma problemu. Tylko czy ten głośnik się nadaje i gdzie go mogę kupić ?

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
          Możesz zmostkować kilka wzmaków na 12V
          Zmostkowanie wzmacniaczy, ktore juz sa zmosktowane?

Skomentuj

A jeszcze pytanie bo posiadam akurat głośnik Dayton Audio ND105-4 z tego linku https://www.youtube.com/watch?v=7N825lEOk7w i jaką obudowę byście polecali ??

Skomentuj

i jaką obudowę byście polecali ??
              a jaka zaleca producent?

Skomentuj

W opisie głośnika jest o tym wzmianka nawet liczyłem w WiniSD 40hz koło 9L BR. Może o budowa typu T-Line ? I czy do niego tda1562q by się sprawdził ?
                Last edited by audiofil92; 01.03.2015, 17:09.

Skomentuj

A jeszcze pytanie bo posiadam akurat głośnik Dayton Audio ND105-4 z tego linku https://www.youtube.com/watch?v=7N825lEOk7w i jaką obudowę byście polecali ??
                  mialem ten glosnik
                  mimo malego rozmiaru potrzebuje sporej obudowy
                  5-6 litrow to kompletne minimum!

I czy do niego tda1562q by się sprawdził ?
                  odpusc ten wzmacniacz!
                  za cene tej kosci kupisz uzywany gotowy samochodowy wzmacniacz o wiekszej mocy!

tang banda kupisz w polinku
                  ale wg mnie to bez sensu
                  za niewiele wiecej kupisz dobre 8" ktore zagra w takiej samej obudowie, a basu bedzie wiecej

Skomentuj

Rozumiem kości tda 1562 nie użyje. Wiem ze 5-6 l to minimum dla tego głośnika. Winisd wyliczył mi dla niego obudowę około 9L dla 41hz. Myśle czy nie lepsza by była do niego obudowa T-line ?? Co i tym sadzisz ? Bo akurat mam ten głośnik daytona wiedz jego bym pierw przetestował. I jaki wzmacniacz w takim razie byś polecił za cenę tej kości ?
                    Last edited by audiofil92; 02.03.2015, 11:23.

Skomentuj

Winisd wyliczył mi dla niego obudowę około 9L dla 41hz. Myśle czy nie lepsza by była do niego obudowa T-line ?? Co i tym sadzisz ?
                      skoro to program tobie wylicza to ja bym zostal przy b-r

I jaki wzmacniacz w takim razie byś polecił za cenę tej kości ?
                      poszukaj okazji
                      magnaty, balupunkty i podobne wynalazki. od 80zl kupisz sprawne 4 kanaly

Skomentuj

Rozumiem a co ty sadzisz o tym głośniku ? W samochodzie dopełni doły ?? Obudowę wole z br szczelinowym bo okrągły to dł około 35cm.
                        Last edited by audiofil92; 02.03.2015, 18:19.

Skomentuj

a szczelina niby bedzie ktorsza?

do samochodu 10cm?
                          bez sensu
                          jako ciekawostke mozna sprawdzic. do codziennego sluchania nieporozumienie

na tych glosnikach bym zrobil 2 drozne kolumny do komputera a nie suba do auta :p

Skomentuj

Rozumiem. Dam sobie z nim spokój, wiec zajmę sie Tang Band-em. Kosztuje 190zl z przesyłka. Chyba ze polecicie cos do 200zl i Max średnica 6,5" z racji małego miejsca w bagażniku. Prosze podawać propozycje.

Skomentuj

Powaznie nie zmiescisz 8" w 8-10 litrowej obudowie?
                              Koszt podobny a efekt znacznie lepszy

Skomentuj

No jak w 10L to dam radę wiec co polecasz ?

Skomentuj

http://allegro.pl/re-audio-rex8s4-20...061746340.html
                                  troche podrozaly! :p
                                  lub blizniaczy excursion http://allegro.pl/excursion-sx-8s4-2...889301173.html
                                  tu masz taniej uzywke http://allegro.pl/excursion-sx-8s4-2...114046085.html
                                  bardzo dobrze graja w zamknietej 10 litrow
                                  nie wymagaja zbyt wiele mocy
                                  zadowola poczatkjacego jak i nieco bardziej doswiadczonego
                                  znakomity stosunek cena/jakosc

Skomentuj

A wodmu sobie to radzi? Bo byłaby fajna alternatywa do niewielkich monitorów 3way :)

Skomentuj

w domu nie testowalem
                                      ale nie jest to klasyczna pompka samochodowa wiec powinien sobie dac rade
                                      tylko pytanie czy zagra odpowiednio nisko w domu...

no ale efektywnosc bardzo niska :/

Skomentuj

To po co taka propozycja skoro napisałem ze chce słuchać w domu jak i w samochodzie ? Prosze was o propozycje cenowa w granicach 200zl MAX :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X