Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fountek FW168 + NeoCD3.0 - Zwrotnica

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Fountek FW168 + NeoCD3.0 - Zwrotnica

Witam Serdecznie

Na wstępie chciałbym powiedzieć że jestem kompletnym laikiem, ale temat zainteresował mnie po usłyszeniu takiej pary głośników.

Mam problem z wykonaniem odpowiedniej zwrotnicy. Na forum znalazłem konfigurację dla FW168 z NeoCD1.0. Coś mi mówi że jest między tymi konfiguracjami misterna różnica i zwrotnica ta nie będzie pasować. Czy mam rację? Proszę o pomoc i ewentualną propozycję prawidłowej zwrotnicy

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Rafał.

Nie będzie pasować.
    Każda zmiana głosnika, czasem nawet rozmieszczenia tych samych głosników na froncie, będzie wymagać innej zwrotnicy. Jeśli chcesz łączyć te Founteki to musisz zlecić wykonanie zwrotki (bo zakładam po tym poście, że sam tego nie zrobisz) :)

Skomentuj

Albo:

http://loudspeakershop.eu/zestaw-do-...f3-p-2378.html
      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź.

No właśnie sam będę to robił. Zestaw który wskazaliście to właśnie mój typ, ale termin dostawy 3 miesiące a ja jak zwykle niecierpliwy...

Czy jesteście w stanie zasugerować zwrotnice do zestawu jak z post a powyżej ( lub modyfikacje istniejącej na forum)? Byłbym bardzo wdzięczny..

Skomentuj

Może się wtrącam, ale może się okazać że sam w 3 miesiące dobrej zwrotnicy nie zrobisz, zwłaszcza że trzeba mieć sprzęt pomiarowy i dość dużo wiedzy w tym temacie.
          Ale życze powodzenia....

Skomentuj

Czaruję...
          X